DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristian Bușoi: Că PSD vrea să interzică medicilor să muncească în UE este între inepție și dictatură, din seria `Românii iubesc acest guvern`

arhiva personala
Cristian Buşoi

Din gândirea ministrului Teodorovici, care vrea să interzică  dreptul de liberă mișcare, merită remarcată formularea : “poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este”. Pe scurt: PSD știe că ar fi incorect, dar îi doare-n cot.

Guvernul, și implicit Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății, nu este interesat să rezolve problemele din cauza cărora pleacă românii din ţară, ci doar să încerce să oblige românii să rămână să muncească în țară, indiferent de cât de proastă sunt guvernarea și condițiile de muncă.

Medicii pleacă din România din cauza condițiilor proaste de lucru, a infrastructurii medicale învechite, a dotărilor insuficiente, a accesului dificil la proiecte de dezvoltare profesională. Toate acestea în Franţa, în Belgia sau în Anglia sunt un standard cel puțin minim. Prin urmare, de ce să stea un medic în România? Ca să mulţumească conducătorilor Dragnea-Dăncilă ?

Posibilitatea de a lucra în afara țării este singura pârghie a medicilor de a sancționa politicile guvernamentale inepte și lipsa totală a investițiilor în sistemul sanitar.

Trebuie spus clar un lucru: PSD este responsabil pentru deșertificarea investițiilor publice, iar cea mai bună dovadă este neutilizarea celor 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, fonduri gratis pentru construirea spitalelor regionale.

Dezinteresul nedisimulat al PSD pentru fonduri europene și transferarea bugetelor de investiții în salarii, fără o nicio gândire temeinică au făcut ca blocajele din sistem să se adâncească, iar pacienții să sufere, în lipsa medicilor, de aceleași probleme. PSD nu este interesat de banii europeni, verificați cu lupa, ci de parteneriate public-privat, care să meargă ușor și la cine trebuie.

Se poate înțelege disperarea PSD care a făcut vraiște economia, încercând să amăgească cu creșteri salariale înghițite de inflație, când vede că România rămâne fără forță de muncă. Aceasta este cea mai clară sancțiune asupra politicilor guvernului PSD.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.