Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi (PNL): Votul pe Brexit, o enormă șansă ca britanicii să rămână în UE

arhiva personala
Cristian Buşoi

Din punct de vedere politic, actuala situație este o oportunitate pentru președinția României la Consiliul UE, care poate fi un avocat al păstrării unității UE pentru cei 600.000 de români care trăiesc în UK. Este o șansă ca președinția României la Consiliul UE să aibă contur (în afara ideilor antieuropene promovate de PSD-ALDE), susține europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi.

”Atrag atenția asupra declarației președintelui Tusk care întreba "care este soluția?", sugerând astfel nevoia unui moment de gândire, înainte de orice decizie.

După votul din Parlamentul Britanic putem asista la un reset. "Exit-brexit" înseamnă ieșirea din gândirea rigidă și punerea pe masă a tuturor variantelor, inclusiv a unui referendum în Marea Britanie, în care britanicii să se pronunțe din nou, evitând o pierdere majoră pentru Marea Britanie și o situație rea pentru toată Uniunea Europeană.

Exit-ul din paradigma potrivit căreia Marea Britanie trebuie neapărat să iasă din UE, după ce a comis o incredibilă  greșeală politică, nu înseamnă “hopa-mitică”, ci o șansă nesperată pentru regândirea întregii situații. Uniunea Europeană nu este perfectă, dar, fără Uniunea Europeană, tuturor europenilor ne este mai rău, nu mai bine.”, susține eurodeputatul într-un comunicat remis redacției.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.