Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, discuţie cu comisarul european pentru Energie: Redresarea economică, prin investiţii în renovarea clădirilor

Facebook
Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi relatează că, în cadrul Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, ITRE, din Parlamentul European a avut săptămâna aceasta o dezbatere cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson, pe problema redresării economice a statelor UE, după criza COVID – 19.

"I-am transmis doamnei comisar că putem începe procesul de redresare economică punând în centru Acordul Verde European și investind în renovarea clădirilor și creșterea eficienței energetice a acestora", precizează Buşoi într-o postare pe Facebook.

"O investiție masivă în renovarea clădirilor înseamnă: costuri mai scăzute la plata utilităților și, implicit, creșterea calității vieții, dar și o gură de oxigen pentru industria construcțiilor și pentru oamenii rămași fără slujbe. Din cauza crizei COVID-19, mulți români și-au pierdut locul de muncă pe care îl aveau în afara țării. O mare parte dintre aceștia lucrau în construcții. Un program național de investiții în renovarea clădirilor ar putea fi soluția salvatoare atât pentru firmele din domeniu, cât și pentru cele câteva sute de mii de români care s-au întors în țară și pe care am putea să îi oprim aici, oferindu-le o alternativă, oferindu-le șansa de a lucra în patria lor. Ar fi un ajutor dat economiei românești, ar fi o investiție în calitatea vieții românilor, dar și în protejarea mediului.

Majoritatea clădirilor construite în România sunt realizate în anii 60-80, când nu se ținea cont de principiul eficienței energetice. Sunt clădiri publice, precum spitalele, care încă amintesc de comunism și au nevoie urgentă de o față nouă, modernă. Cât despre clădirile rezidențiale, chiar dacă în unele orașe s-au făcut pași importanță, chiar dacă s-au atras bani europeni pentru anveloparea blocurilor, suntem încă mult prea în urmă.

Guvernul României poate lua în calcul acest proiect și poate negocia pentru suplimentarea fondurilor europene pe care #UE le oferă în acest domeniu.

Pentru “Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon”, care vizează eficiența energetică în clădiri rezidenţiale şi publice, României i-au fost alocate peste 900 de milioane de euro. Acești bani nu trebuie irosiți, iar eu ca președinte al Comsieie #ITRE voi pleda pentru necesitatea introducerii planului de eficiență energetică în prioritățile #UE pentru redresarea economiilor statelor membre", mai scrie europarlamentarul PNL.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.