Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal

Calea Europeana
Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, a anunțat azi că va susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal doar în condițiile în care industriile afectate de Criza Covid-19 vor fi ajutate:

”Am prezidat, astăzi, ședința Comisie pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, care l-a avut ca invitat principal pe Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. Domnia sa a subliniat că Acordul Verde European (Green Deal) rămâne obiectivul strategic pe termen lung al Uniunii Europene și poate reprezenta, în opinia sa, o oportunitate excelentă pentru relansarea economică a Uniunii. Prin investițiile în tehnologii curate, verzi, în tehnologii ale viitorului, industria UE își va crea un avantaj important în competiția de pe piața internațională.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European l-am asigurat pe vicepreședintele Timmermans că ITRE va susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal. Am insistat însă și am subliniat importanța realizării de către Comisia Europeană a unui studiu de impact pentru obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19.

Trebuie ca industria europeană: sistemele energetice, industriile poluante, industria transportului, agricultura să poată să absoarbă în continuare investițiile și să fie ajutate să facă față presiunii de a se alinia la obiectivele Green Deal, fără a pune în pericol locurile de muncă și fără a exista riscul creșterii prețurilor la energie electrică, combustibili, alimente, autoturisme sau alte produse și servicii.”, susține Cristian Bușoi, europarlamentar PNL pe pagina personală de Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.