Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Cei care stabilesc standardele astăzi sunt cei care vor conta pe piețele internaționale mâine

facebook.com
Cristian Busoi

Președintele puternicei Comisii ITRE (Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie) din Parlamentul European, susține că Leadership-ul industrial va fi un factor cheie în contextul geopolitic actual. Cei care stabilesc standardele astăzi sunt cei care vor conta pe piețele internaționale mâine.

Comisia Europeană a prezentat acum două zile proiectul pentru strategie industrială a UE și strategia pentru IMM-uri.

”Este extrem de important ca varianta finală pe care o vom avea să permită industriei europene să gestioneze marile provocări ale zilelor noastre: digitalizarea, pe de o parte și transformarea către o industrie durabilă care să contribuie la o dezvoltare ecologică și economie competitivă, pe de altă parte.

România trebuie să joace un rol important în această strategie și să fie o voce puternică la masa negocierilor, iar eu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European mă voi asigura că acest lucru este posibil. Este important să nu șoivăim, cu atât mai mult cu cât se anunță vremuri grele din punct de vedere economic, după criza provocată de noul tip de coronavirus.

Este important să nu pornim pe drumuri diferite, să nu vorbim pe mai multe voci, ci să avem în cadrul strategiei industriale, o singură abordare coerentă pentru diferite domenii, precum: comerț, mediu, cercetare, sănătate, investiții, concurență, energie, climă și industrii creative.

Noua politică industrială a UE ar trebui să se bazeze pe o politică puternică de concurență și pe o finanțare semnificativă pentru regiunile industriale cele mai afectate în perioada de tranziție spre o economie circulară, verde.

Comisia ITRE pe care o conduc în Parlamentul European are toată deschiderea și așteptă să lucreze îndeaproape cu toate părțile implicate pentru a ne atinge obiectivele industriale, economice și de mediu.”, susține europarlamentarul PNL pa pagina sa de facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.