Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRI din PE: Salut anunțul președintelui Comisiei Europeane pentru un Program independent pentru Sănătate

Calea Europeana
Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, a salutat anunțul președintelui Comisiei Europeane pentru un Program independent pentru Sănătate:

”Salut decizia Comisiei Europene ca Sănătatea să beneficieze de un Program independent și puternic finanțat, capabil să răspundă tuturor provocărilor de sănătate, asa cum a anunțat ieri, în plenul Parlamentului European, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am văzut cu toții în timpul acestei crize cât de important este să ne putem baza pe un Program cu finanțare continuă, solid, capabil să răspundă realităților cu care ne confruntăm și care să poată susține sistemele de sănătate din România și celelalte state membre ale UE.

Pentru relansarea Uniunii după criza COVID-19, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un program bazat pe trei piloni importați.

Primul pilon propus de Comisie prevede bani suplimentari pentru politica de coeziune și un nou instrument creat pentru finanțarea investițiilor publice și a reformelor esențiale și prioritare în UE, precum tranziția către neutralitatea climatică și către digitalizarea Europei. Ursula von der Leyen a dat asigurări că acest nou instrument va fi accesibil tuturor statele membre, indiferent dacă fac parte sau nu din zona Euro.

Cel de-al doilea pilon se referă la relansarea economiei și la sprijinirea investițiilor private, în special în tehnologii ale viitorului și în industria farmaceutică. Ursula von der Leyen a anunțat, în premieră, crearea unei “facilități pentru investiții strategice” și susținerea tehnologiilor esențiale: de la rețelele 5G, la inteligența artificială, de la hidrogenul curat, la energia din surse regenerabile offshore.

De asemenea, președinta Comisiei a întărit importanța autonomiei strategice a UE, care trebuie să fie capabilă să producă singură medicamente esențiale și a anunțat susținerea industriei farmaceutice.

Consolidarea Programelor RescEU sau Orizont Europa și lansarea unui Program independent pentru Sănătate constituie cel de-al treilea pilon în strategia de redresare a Uniunii.

În calitate de responsabil pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027 am solicitat Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, regândirea urgentă a acestuia ca un Program independent (astăzi el face parte din Fondul Social European Plus) cu o finanțare mult mai bună și cu obiective mai ambițioase, care să pregătească mai bine sistemele de sănătate ale UE, în cazul unor viitoare crize sau pandemii.

Așteptarea majorității covârșitoare a cetățenilor europeni este ca instituțiile europene să facă mai mult pentru Sănătate, iar acest Program independent și bine finanțat reprezintă un pas înainte extrem de important, care va ajuta semnificativ sistemele de sănătate ale țărilor UE.”, susține Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.