Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, scrisoare către Ursula von der Leyen: 'Certificatul verde digital nu trebuie să împiedice, sub nicio formă, libera circulație'

Facebook
Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi i-a solicitat într-o scrisoare președintelui CE, Ursula von der Leyen, o informare corectă și susținută despre „certificatul verde digital”: „Acesta nu trebuie să împiedice, sub nicio formă, libera circulație a cetățenilor”.

„Într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, am salutat inițiativa Comisiei de a legifera un document standardizat, care să faciliteze libera circulație a cetățenilor, turismul, munca la frontiere și pe cea a autorităților de sănătate publică din UE. În același timp, am subliniat că acest document nu trebuie să fie condiție obligatorie pentru mobilitatea cetățenilor și nici să împiedice libera circulație, mai ales că populația, în majoritate, nu este încă vaccinată”, transmite Cristian Bușoi.

În opinia eurodeputatului român, cetățenii europeni care au certificatul verde digital ar trebui sa fie exceptați de la diverse măsuri impuse de pandemie: testare, carantină, izolare, dar acesta nu trebuie să fie, sub nicio formă, o condiție obligatorie pentru ca cineva să poată ieși din țară.

Fostul ministru Lucian Bode lupta pentru asigurarea condițiilor FMI din Energie dar nu ar fi știut niciun moment de 'AFACEREA SUBTERANĂ' a Elenei Udrea

„Tocmai de aceea am cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un efort susținut de comunicare pentru a-i informa corect pe cetățenii europeni despre acest certificat. Discuția de acum despre obligativitatea certificatului verde digital sau a pașaportului de vaccinare este exagerată. Pentru a pune punct speculațiilor și manipulărilor avem nevoie rapid de informare corectă. Să nu uităm că sunt și astăzi companii aeriene și chiar state care cer o dovadă a vaccinării și nu mai impun alte apoi restricții. În acest context, certificatul sau pașaportul de vaccinare ar fi un document standard, mai ușor de recunoscut în toate statele și care ar ajuta munca lucrătorilor de la granițe și cel mai important, ar ajuta turismul”, adaugă Bușoi.

El cere desfășurarea unei campanii publice de comunicare privind „ne-obligativitatea certificatului de vaccinare”.

„Faptul că politicieni populiști atacă, din nou, Uniunea Europeana și încearcă să speculeze și să profite de temerile oamenilor și de o discuție complexă și complicată, nu este un lucru nou. Așa s-a întâmplat și cu masca de protecție și cu măsurile de protecție și, cel mai probabil, se va repeta până la finalul pandemiei și cu fiecare criză. O campanie publică de comunicare privind ne-obligativitatea certificatului de vaccinare și pentru calmarea discuțiilor care se ivesc, din nou, împotriva Uniunii Europene și pentru lămurirea oamenilor care sunt asaltați cu informații false este imperios necesară”, conchide Cristian Bușoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.