Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Victorie pentru securitatea cibernetică din UE! Victorie pentru România

Facebook
Cristian Busoi

Negocierile pentru activitatea și competențele Centrului de Cercetare pentru Securitate Cibernetică, pe care le-am condus ca președinte al ITRE, s-au încheiat cu succes, anunță Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

”Victorie pentru securitatea cibernetică din UE! Victorie pentru România!

În urmă cu mai puțin de o oră s-au încheiat negocierile dintre Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE pentru activitarea, regulamentul și competențele noului Centru de Cercetare pentru Securitate Cibernetică (ECCC).

A fost o onoare pentru mine să conduc aceste negocieri ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare și ca român, cu atât mai mult cu cât noul Centru va avea sediul în România, la București.

Regulamentul pentru Centrul de Cercetare pentru Securitate Cibernetică va fi publicat în Monitorul Oficial al Uniunii Europene și imediat apoi umează procedurile pentru organizarea efectivă a Centrului și recrutarea personalului.

Am toată încrederea că acest nou hub pentru cercetare, tehnologie și inovare va funcționa la capacitate maximă cel târziu la finalul anului viitor și va întări securitatea cibernetică a Uniunii Europene.

ECCC va funcționa distinct de ENISA, Agenția oficială a Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și Informațiilor și va avea sarcina de a finanța noi cercetări în materie de securitate cibernetică, de a oferi sprijin financiar și asistență tehnică pentru întreprinderile noi și pentru IMM-uri și, nu în ultimul rând de a promova standardele europene de securitate cibernetică.

Este extrem de important de subliniat faptul că, în cadrul Programului Digital Europe, securitatea cibernetică va primi mai mult de 2 miliarde de euro din bugetul pentru următorii șapte ani, 2021-2027.

Decizia luată prin vot ca Centrul de Cercetare pentru Securitate Cibernetică să aibă sediul la București reprezintă un succes al diplomației românești și o dovadă clară de apreciere și respect pentru speciaștii români în securitate cibernetică și IT.”, susține europarlamentarul PNL pe pagina sa de facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.