Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu - România nu îşi poate permite să nu adopte un set de măsuri care să sprijine capitalul privat şi populaţia

cristian diaconescu

România nu îşi poate permite să nu adopte un set de măsuri care să sprijine capitalul privat şi populaţia, într-un moment de criză majoră, afirmă prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu potrivit Agerpres.

"Sistemul financiar-bancar din România ar trebui să fie mobilizat pentru a sprijini economia românească, altfel toţi vom avea de pierdut. Se impune de urgenţă un moratoriu privind plăţile ratelor scadente la creditele imobiliare şi ipotecare, precum şi în ceea ce priveşte creditele de capital de lucru ale IMM-urilor. Astfel, se va sprijini consumul şi se va evita intrarea în faliment a numeroşi operatori economici", a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, liderul PMP.

Potrivit lui Diaconescu, Guvernul trebuie să intervină şi să ofere garanţii suficiente sistemului financiar-bancar pentru ca acesta să poată susţine un astfel de demers.

"Este evident că autorităţile române trebuie sa facă toate eforturile necesare pentru a obţine sprijinul instituţiilor internaţionale pentru un astfel de mecanism. Există un precedent, în desfăşurare, în cazul Italiei. Autorităţile române trebuie să înţeleagă ca evitarea consecinţelor economice dezastruoase este la fel de importantă ca şi luarea măsurilor preventive în domeniul sanitar. Nu ne putem permite să întârziem nici măcar cu o zi luarea unor astfel de măsuri", conchide prim-vicepreşedintele PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.