Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, despre afirmația lui Iohannis că 'statul a eșuat': 'Această declaraţie nu poate fi lăsată la voia întâmplării'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că preşedintele României ''trebuie să ne spună'' cum şi în ce măsură se va implica după ce a afirmat că ''statul a eşuat'', deoarece o simplă informare ce vine de la un asemenea nivel de responsabilitate nu e suficientă.

''Dacă a ajuns la aşa o concluzie, în numele statului român, trebuie să ne spună foarte clar unde şi în ce măsură se va implica, pentru ca o astfel de concluzie să nu devină una operaţională. Statul eşuează greu. Responsabilităţile însă sunt directe şi imediate, începând cu funcţia prezidenţială. Dacă a ajuns la această concluzie, simpla informare a noastră nu e suficientă, din punctul de vedere al funcţiei publice pe care domnia sa ocupă, ci cum se iese imediat dintr-o astfel de situaţie. În anumite zone de decizie publică nu este suficientă numai o evaluare, plecând de la premisa că datele sunt corecte. Preşedintele României este cel mai informat om din această ţară. Această declaraţie nu poate fi lăsată la voia întâmplării'', a spus Diaconescu.

Totodată, Diaconescu este de părere că şi Partidul Naţional Liberal, cu care ''cooperează'' Klaus Iohannis, ar trebui să-şi exprime un punct de vedere.

''În egală măsură, cei cu care domnia sa cooperează, mă refer la PNL, ar trebui şi dânşii să aibă o părere'', a susţinut el.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. El a afirmat că "astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii".

"Este o zi neagră, de doliu, pentru naţiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduşi înapoi şi vor lăsa un gol imens în urma lor", a subliniat preşedintele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.