Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, despre protestul de la Palatul Parlamentului: Ce s-a întâmplat e inadmisibil. Arătăm ca un stat haotic, în debandadă

PMP
Cristian Diaconescu

Reacție a președintelui PMP după protestul AUR față de certificatul verde COVID. Cristian Diaconescu a declarat, la B1 TV, că situația e inadmisibilă din orice punct am privi-o și că organele de urmărire penală trebuie să se sesizeze rapid.

„În opinia mea, ce s-a întâmplat e inadmisibil din orice perspectivă am privi. Fie cea legală, pentru că s-a încălcat legea și s-a încălcat legea în văzul tuturor, într-o instituție fundamentală în ce priveșe funcționarea democrației. E nevoie de autosesizarea organelor de urmărire penală.

Pe 10 august s-a dat cu gaze împotriva celor care protestau și în acel moment se spunea că respectivii erau susceptibili să ocupe o instituție a statului. Azi e ocupată o instituție a statului, una fundamentală. Deci, din această perspectivă, cred că în urmtoarele 24 de ore vreau să văd măcar ancheta in rem, pe care în mod obligatoriu instituțiile judiciare sunt chemate să răspundă”, a declarat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP a comentat și informațiile potrivit cărora mașinile ambasadorilor Statelor Unite și Japoniei au fost vandalizate de protestatari.

„Cât despre semnalul diplomatic, nici nu vreau să mă gândesc ce scriu acasă, că sunt obligate să comunice, oficiile diplomatice ale căror mașini au fost vandalizate. În mod normal, instituțiile și aici au obligația legală de protecție, dreptul diplomatic fiind cel care e norma de reglementare în exercițiul activității dipomatice.

Arătăm ca un stat haotic, în debandadă, în care nici măcar respectul imunităților și privilegiilor diplomatice nu mai funcționează. Câtă încredere să mai ai investițională, ca să nu mai spun din punct de vedere al securității, într-un asemenea stat?”, a mai spus Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.