Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: La mulți ani pentru o justiție liberă și nepărtinitoare

PMP
Cristian Diaconescu

”Justiția este mama democrației. Fără un stat de drept, nu poate funcționa o societate liberă, bazată pe drepturile omului. De aceea, modernizarea statului român nu se poate face fără o reformă a actului de justiție”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu susține că lupta pentru o justiție independentă este permanentă, în condițiile unei puternice rezistențe manifestate de grupuri de interese politice și economice care își exercită influența  în diferite  instituții ale statului. ”Este absolut obligatoriu să ținem justiția, ca o putere a statului, de sine stătătoare, în afara jocului politic, iar magistrații să fie feriți, prin inamovibilitate, de orice formă de imixtiune venită din afara sistemului. Statul trebuie să ofere condiții optime pentru ca justițiarii să-și poate exercita atribuțiile. Legile justiției reprezintă o prioritate într-un stat democratic, care trebuie să răspundă cerințelor unei societăți deschise ”, a mai spus Cristian Diaconescu.

De Ziua Justiției, PMP atrage atenția că românii au nevoie  de încredere în actul de justiție, de făptuirea dreptății în țara lor și de aducerea în fața instanței, a actelor de corupție.  ”La mulți ani, justiție liberă și nepărtinitoare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.