Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: Nicolae Ciucă vrea cooperare PNL - PMP

Radu Pop
alianta

Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, la Iaşi, că nu se va asocia niciodată la un demers care ar presupune distrugerea PMP, precizând că s-a dorit la un moment dat dizolvarea partidului în PNL, dar că fuziunea cu liberalii este exclusă. Totuşi, Diaconescu admite că a avut unele discuţii cu actualul lider liberal, Nicolae Ciucă, privind o posibilă colaborare pe partea dreaptă cu PNL.

"Mergem înainte pentru a păstra identitatea PMP şi nu pentru a-l dizolva în alt partid. De fapt, aceasta este problema care deocamdată creează probleme de expresie politică în ceea ce priveşte PMP, dar luna viitoare vom reuşi, sper, să trecem de acest impas, iar situaţia din partid să se clarifice. PMP este al treilea partid din punctul de vedere al aleşilor pe ţară. Există şi tentaţia altor partide de a ne desfiinţa şi nu de a coopera cu noi", a declarat pentru News.ro Cristian Diaconescu.

„Nu mă voi asocia niciodată la un demers care ar presupune distrugerea acestui proiect", a adăugat el.

Totodată, Diaconescu nu vede pericolul unei rupturi în PMP, ci doar posibilitatea "ca unii colegi să plece spre alte partide".

"Avem aceste dileme interne care durează de luni de zile şi după cum vedeţi nu au fost plecări semnificative. O rupere a PMP nu anticipez. A existat un plan de dizolvare a PMP şi înlăturarea acestui partid de pe partea dreaptă. Aşa se consideră în România, dacă nu putem avea o activitate politică pozitivă de cooperare. Este vorba despre PNL, voiau fuziune. Am propus cooperare, inclusiv domnului preşedinte Ciucă. Disponibilitatea dânsului a fost interesantă, dar se pare că partidul în profunzime are altă gândire. Ar fi interesant un proiect de cooperare pe partea dreaptă. Fuziune exclus", a adăugat Cristian Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.