Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, despre traficul cu Arbidol, medicamentul-minune pentru COVID-19: 'Se vinde la tarabă în piață, printre castraveți și morcovi'

arbidol

Un nou medicament a devenit viral în România, pe fondul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Arbidol, despre care s-a răspândit în spațiul public opinia că ar putea fi eficient în tratarea formelor ușoare de COVID-19. Pentru că nu este produs în România, mulți fac trafic și îl vând pe piața neagră, fără aprobările necesare. Asta deși specialiștii nu au suficiente dovezi de eficacitate în protocolul de tratament COVID-19 din România.

Despre acest caz, președintele PMP, Cristian Diaconescu a declaratla B1 TV că vorbim despre un fenomen pentru că statul nu a intervenit să îi pună capăt. Astfel există posibilitatea să se fi format o întreagă rețea implicată în traficul cu medicamentul antiviral: „În absența unui mecanism credibil care să răspundă la așteptarea omului care într-adevăr se află într-o situație complicată, fiecare pe cont propriu.

Dacă intrăm pe logica asta de cont propriu foarte departe nu o să ajungem nici ca cetățeni, nici ca nație. Legea există, este o lege din 2006, instituții eistă fie în legătură cu avizarea, fie în legătură cu reprimarea.

În Italia s-a intervenit îtr-o astfel de situație cu procuratura și cu carabinierii, au blocat până și site-ului, au blocat 42 de site-uri care promovau cumpărarea ivermectinei. Statul a intervenit pentru că este în controlul situației, pentru că italienii au reușit să impună și certificatul verde, și o serie de măsuri restrictive, limitative, astfel încât omul să se știe apărat.

Dacă omul este pe cont propriu, ajungem la astfel de situații. În nordul țării medicamentul se vinde la tarabă în piață, printre castraveți și morcovi. Sunt rețele uriașe din care fac parte de obicei și medici. Dacă statul nu există, nici o soluție nu văd foarte rapid”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.