Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Piedone vrea să administreze 357 de străzi şi 56 de spaţii verzi în Sectorul 5: 'Dacă luăm castane de la cetăţeni, să le luăm bine meritat'

ziaruldeiasi.ro
Cristian Popescu Piedone

Consiliul Local Sector 5 a adoptat, în şedinţa de joi, două proiecte de hotărâre în baza cărora va solicita Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să îi transmită în administrare 357 de străzi şi 56 de spaţii verzi.

Ambele proiecte au întrunit 14 voturi favorabile, din totalul de 27 exprimate, informează Agerpres.

În prezent, cele 357 de artere de circulaţie sunt în administrarea Administraţiei Străzilor, iar cele 56 de spaţii verzi în cea a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

"Aceste spaţii, pe care le cerem în administrare, le plătim şi le plătim lună de lună prin prestaţia Administraţiei Lacuri şi Parcuri a Municipiului Bucureşti. Noi le plătim. În aceeaşi sumă le putem face noi. De ce trebuie să ne facă altul curăţenie la noi în casă? Este simplu. S-ar putea ca preţurile, cu regia proprie, să fie mai mici la întreţinere. Referitor la parcuri şi ce avem de făcut, poate vă uitaţi de jur împrejurul sălii să vedeţi pozele, cum arată sectorul. (...) În şedinţa ordinară din februarie veţi primi spre aprobare toţi indicatorii tehnico-economici şi proiectele pentru ca aceste poze să fie de tristă amintire", a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Pentru modernizarea şi reabilitarea străzilor, edilul a declarat că nu exclude varianta unei colaborări cu Primăria Capitalei, astfel încât să fie împărţite lucrările de asfaltare şi cele de instalare a utilităţilor.

"Nu sunt în administrarea noastră. Cred că şi dumneavoastră, în campaniile electorale, v-aţi dus pe acele străzi. Parte dintre dumneavoastră aţi promis, neştiind că aceste străzi nu sunt în administrarea noastră. Oamenii, care nu au această informaţie, întreabă de ce nu sunt asfaltate, de ce nu au apă şi canal. Pentru că nu sunt în administrarea noastră. Astăzi le solicit în administrarea noastră, pentru a închide odată pentru totdeauna capitolul străzi de pământ în Sectorul 5 şi fără apă şi canal. Să le avem în responsabilitate. Dacă luăm 'castane', eu, executivul şi dumneavoastră, consilierii, de la cetăţeni, să le luăm bine meritat. Nu pot să răspund pentru ceea ce altul nu face, în speţă Consiliul General, prin direcţiile de specialitate, care nu şi-au dirijat investiţiile către aceste străzi", a afirmat Popescu Piedone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.