Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone: 'Pe 24 ianuarie şi pe 1 decembrie sărbatorim curajul şi inteligenţa unor personalităţi pentru care România nu era Românica!' - FOTO

arhiva personala
Cristian Popescu Piedone

În dimineața zilei de 24 ianuarie, Cristian Popescu Piedone, Coordonatorul Naţional al partidului, alături de mai mulţi membrii și simpatizanți umaniști au participat la evenimentele oficiale organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de pe Dealul Mitropoliei, aducâdu-i un omagiu domnitorului.

Liderul Umaniştilor Cristian Popescu Piedone, a transmis de Ziua Unirii următorul mesaj: “Pe 24 ianuarie şi pe 1 decembrie sărbătorim curajul şi inteligenţa unor personalităţi pentru care România nu era Românica, adică un paravan sub care să-şi ascundă lenea, neputinţa sau interesele personale. Acum 160 de ani, românii au făcut istorie. Dacă nu putem face mai mult, ar trebui măcar să ne oprim să mai dărâmăm ce au construit ei. Să scăpam de ură, să ne unim energiile şi să ne apucăm de muncă serioasă !”

Evenimente dedicate celebrării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, au loc în mai multe orase din ţară, la Focşani ca urmare a invitației a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, umanista Maria Grapini, va participa la toate evenmentele oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii.

Citește și: Gabriel Oprea: 'Dezbinarea trebuie să înceteze! Trebuie să fim uniţi!'

Umaniștii din Timișoara vor depune coroane de flori la la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza şi organizează, la sediul lor, o întâlnire cu istoricul și profesorul Ioan Hațegan, unde se vor purta discuţii cu privire la importanța actului de la 24 ianuarie 1859 și rolul imens al domnitorului Alexandru Ioan Cuza în construcția drumului democratic al României.

Totodată la Cluj-Napoca, Umaniştii alături de Mihaela Mazet Rozor, coordonatorul zonei de Nord-Vest, vor depune coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa Palatului Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.