Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: 'Dezbinarea trebuie să înceteze! Trebuie să fim uniţi!'

facebook.com
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

''Dragi prieteni,

Fiecare moment important al istoriei trebuie privit în primul rând ca o lecţie. Astăzi se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească. Este unul din momentele valoroase de solidaritate ale naţiunii nostre. Anul acesta am ales sa sărbătoresc la Focșani - Orașul Micii Uniri, acest eveniment care a marcat decisiv evoluţia României.

În 1859 a început construcţia României moderne, a triumfat credinţa în valorile noastre naţionale. Iar aceste valori ne-au purtat către România de astăzi, un stat puternic şi european, un stat independent şi un factor de echilibru în regiune.
Trebuie să le fim recunoscători înaintaşilor noştri, să arătăm respectul nostru faţă de marii oameni de stat care au făcut Revoluţia de la 1848 şi Unirea de la 1859, pentru curajul şi hotărârea cu care au luptat.
Această zi este dedicată oştirii ţării şi eroilor voluntari căzuţi, de-a lungul istoriei, pe câmpurile de luptă pentru independenţă şi apărarea Patriei. 
Respectul meu se îndreaptă astăzi, cu precădere, către militarii voluntari care au marcat, prin curaj şi devotament, toate momentele importante ale istoriei. Militarii voluntari au dus în permanenţă cu ei mesajul unirii, pentru că au fost animaţi de cele mai curate şi mai frumoase sentimente româneşti, de dragoste de ţară şi de semeni.

Citește și: Ziua Unirii Principatelor Române: Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului

Pentru un om de stat, cea mai importantă valoare este devotamentul faţă de interesul naţional. În 1859, Alexandru Ioan Cuza şi-a făcut datoria faţă de ţară cu demnitatea unui militar. Asemenea tuturor militarilor români, sunt mândru că am purtat uniforma Armatei Române, uniformă onorată de Alexandru Ioan Cuza.

Armata este liantul acestei naţiuni, peste vremi. Iubirea de ţară şi credinţa în Dumnezeu sunt valorile care i-au călăuzit mereu pe români, de-a lungul timpului. Şi astăzi, Biserica şi Armata sunt instituţiile în care românii îşi pun încrederea. Astăzi, cea mai mare dovadă de patriotism aparţine soldaţilor noştri prezenţi în teatrele de operaţii, care îşi fac datoria în tăcere, cu demnitate şi cu profesionalism, purtând credinţa în suflet.
Nu putem să nu ne amintim în această zi de militarii români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, Irak şi Kosovo, eroi care sunt un exemplu excepţional de dăruire şi sacrificiu.

La aniversarea Unirii Principatelor Române avem datoria să urmăm exemplul marilor oameni de stat şi al acelor anonimi care s-au jertfit pentru noi. Mesajul principal al Unirii este unul de solidaritate, de bună-înţelegere şi de sprijin reciproc. Şi astăzi, la 160 de ani de la Unirea Principatelor, acest mesaj este la fel de actual.

Avem datoria să ieşim cu capul sus din problemele de astăzi. Trebuie să fim la fel de hotărâţi şi devotaţi şi trebuie să muncim la fel de mult. Avem datoria să îi unim pe oameni, să fim solidari şi să nu îi lăsăm în urmă pe cei care au nevoie de ajutor. Dezbinarea trebuie să înceteze! Trebuie să fim uniţi! Împreună suntem mai puternici!
La mulţi ani, România!'', a scris Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.