Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia - Biografie politică

piedone2

Cristian Popescu Piedone a fost primarul Sectorului 4, ales la al doilea mandat, până miercuri 3 noiembrie. El a anunțat că își dă demisia ”în semn de respect față de victimele tragediei  și speră ca vidul legislativ și carențele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcționar, până la cel mai înalt for legislativ”.

Care a fost traseul politic al primarului? A schimbat mai multe partide de-a lungul carierei sale politice.

În urmă cu trei ani a decis să părăsească Partidul Conservator pentru Uniunea Națională pentru Progresul României. Decizia a fost una de scurtă durată, deoarece a candidat în 2012 din partea PC, care era era în Uniunea Social Liberală.

Deși a fost adesea vehiculat ca posibil candidat la Primăria Capitalei, în septembrie, Cristian Popescu Piedone anunța că NU va candida. Tot în septembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care era prezent, Gabriel Oprea anunța că edilul va candida în 2016 din partea UNPR.

”Mă onorează asocierea cu unul dintre cei mai buni primari din România, Piedone, care va candida pentru UNPR și vom face o echipă cred eu de mare succes", a declarat Gabriel Oprea în data de 2 septembrie.

Cristian Popescu Piedone s-a înscris în PSD în 1994. Între anii 1996 și 2000 a fost consilier local în cadrul  Consiliului Local al Sectorului 5. Apoi, timp de patru ani, a fost directorul Direcției Inspecție Generale din cadrul Primăriei Sectorului 6. Din 2004 și până în 2008, a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 6.

Cristian Popescu Piedone a demisionat, în octombrie, din funcțiile deținute în PC după care a urmat excluderea de facto din PC, vândută ca o dizolvare a conducerii organizațiilor de sector și de municipiu, care erau conduse de Piedone.

La alegerile din 2012, UNPR candida pe liste comune cu candidații PDL-ului. Cristian Popescu Piedone era anunțat drept șeful campaniei noii alianțe chiar de către Elena Udrea și apoi, pe surse, candidatul la sectorul 4. La o lună distanță după ce Gabriel Oprea îl confirma drept candidatul UNPR la sectorul 4, pe 9 martie, Victor Ponta și Daniel Constantin îl desemnau candidatul lor, din partea PC/USL.

În ziua votului, primarul de la Sectorul 4 cerea continuitate pentru PS4 și pentru PMB. În același timp, Cristian Popescu Piedone câștiga 80% din voturi, susținut de 100.558 de cetățeni ai sectorului și un contracandidat slab, în persoana Sulfinei Barbu. Populația sectorului 4 este în jur de 287.000 de oameni.

Anterior, Piedone intra în turul II al alegerilor locale din 2008 cu 37,67%. Radu Silaghi, contracandidatul, obținea în turul doi 18.179 voturi. Practic, evoluția primarului Piedone a fost de 69.430 voturi în patru ani.

Cristian Popescu Piedone în cifre

Potrivit ultimului sondaj realizat de IRES, în septembrie, ”dacă s-ar pune problema ca unul dintre primarii de sector să ajungă edil al Capitalei, mai mult de jumătate dintre respondenți l-ar vota pe  Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4 (51%). Robert Negoiță, primarul sectorului 3, ar obține 16,7% din voturi, Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, ar fi votat de 9,5% dintre bucureșteni, Rareș Mănescu, primarul sectorului 6, ar primi 1,4% din voturi, iar Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, ar avea un scor de doar 0,6%”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.