Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR îl acuză pe purtătorul de cuvânt al Guvernului că minte: Acoperă mârlănia parlamentarilor coaliției

Agerpres
dan carbunaru

Deputatul USR Cristian Seidler afirmă că purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, „minte pentru a acoperi mârlănia parlamentarilor coaliției făcută probabil la comanda politică a premierului însuși”, anunță Mediafax.

„Cum să minți la ordin. Creșteri salariale pentru oamenii lor. Pe o ordonanță despre salariile angajaților din domeniul securității informatice, parlamentarii puterii au lipit, ziua ca hoții, niște creșteri salariale ale funcționarilor de la Cancelaria premierului (CP). Pretextul: complexitatea muncii care justifică brusc o mărire de 15%. USR a sesizat public mârlănia (a câta?) iar purtătorul de cuvânt al Guvernului a reacționat, declarând că respectivii au pierdut recent aceste sume prin transferul de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Cancelaria premierului (CP) și că acum doar le primesc înapoi. Așa să fie oare?”, scrie pe Facebook Cristian Seidler.

El precizează că art. 9 din HG 832/2022 prevede că încadrarea personalului preluat de la SGG la CP se realizează cu „menținerea drepturilor salariale existente” la data înființării CP, în Noiembrie 2021.

„Așadar oamenii au avut și nu au pierdut sumele respective dar Guvernul vrea să le crească veniturile apropiaților premierului. Iar purtătorul de cuvânt al Guvernului minte pentru a acoperi mârlănia parlamentarilor coaliției făcută probabil la comanda politică a premierului însuși”, încheie parlamentrarul USR.

Dan Cărbunaru a spus miecuri că nu este o majorare salarială, ci recuperarea unei pierderi pe care a produs-o mutarea unor angajați dintr-o structură din aparatul de lucru al guvernului într-o altă structură.

„La momentul în care Cancelaria prim-ministrului s-a desprins din cadrul Secretariatului General al Guvernului, lucru pe care l-am comunicat public, funcționarii din cadrul Cancelariei, prin plecarea lor din cadrul Secretariatului General, au avut de suferit, în sensul în care acel spor de 15% pe care îl aveau pentru veniturile lor n-a mai avut suportul legal. Ca atare, l-au pierdut. Este vorba doar de o armonizare a nivelului de venituri de care beneficiază angajații din Aparatul de lucru al Guvernului. Deci nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajații care s-au mutat de la Secretariatul General la Cancelaria Premierului”, spunea Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.