Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Sima dezvăluie o afacere de milioane: legătura lui Adrian Năstase cu Dosarul retrocedărilor

sima

Brokerul Cristian Sima susține că deține informații conform cărora între fostul premier Adrian Năstase și capul rețelei din ”Dosarul retrocedărilor ilegale”, Dimitrie Sturza, s-ar fi concretizat prin intermediul unei șpăgi indirecte plătite de Sturza fostului premier.

„În 2007 prinţul Dimitrie Sturdza (strănepotul lui Dimitrie Sturdza , liberalul, de 4 ori prim-ministru al României înainte de Primul Război Mondial) inventa o bursă de studii pentru un copil român care să studieze la liceul Alpinum de aici. Taxa la liceu pe un an – 80.000 chf. Bursa o cîştiga Mihnea Năstase care studiază aici în 2007-2011. Bursa a fost apoi desfiinţată, a avut un singur beneficiar. Încă îmi povestesc colegi si fostul director, cum venea tata Adrian să bată cu pumnul în masă la ei, obişnuit ca la Bucuresti, ori de cite ori Mihnea nu avea notele dorite. La sfirsit, Mihnea nu a putut sa meargă la Cambridge, unde dorea tata, si tata Adrian a făcut un scandal monstru in liceu.Familia Sturdza, cetăţeni elvetieni, este profund implicată în toate retrocedarile din România, sub directa coordonare a guzganului rozaliu (n.r. : Viorel Hrebenciuc)“, povesteşte Sima.

Tot pe Facebook, el dezvăluie şi notele obţinute de Mihnea Năstase . „Anul 1 a fost uşor,  jalea a inceput in anul 3-4 si mai ales la bacalaureat“, scrie Sima care arată că povestea a fost recunoscută de Năstase. „Mihnea a incheiat primul an de liceu cu media generala 5,46 din 6 posibile. I-am trimis, mindru, notele obtinute lui Dimitrie Sturdza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui“, ar fi scris Năstase, potrivit lui Sima.

Brokerul a vorbit şi despre o altă afacere dubioasă în care ar fi fost implicat Adrian Năstase. Sima îl acuză pe fostul premier că ar fi primit un tablou în afacerea recondiţionării avioanelor MIG. „Şpaga a fost şi un tablou de Modigliani, cumpărat de la Sotheby's şi care deşi atârnă la Cornu, are toate actele la un stomatolog israelian care a intermediat afacerea, omul cu primul Rolls din Bucureşti. Acele acte reprezintă un şantaj perpetuu, asta dacă nu cumva a ars tabloul”, mai scrie Sima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.