Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: Președintele a reusit să dea impresia că a oprit OUG-ul pe amnistie și grațiere!

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu traduce semnificației conferinței de presă susținute ieri de președintele Klaus Iohannis, în care șeful statului a atacart dur PSD pe tema legilor justiției.

"În golul de aer lăsat de absența acestei ordonanțe, președintele a considerat că e bine să facă un pas ofensiv și să facă o trecere în revistă a luptei sale cu PSD-ALDE pe Legile Justiției și că va contesta la CCR Lega 303 și se va opune aplicării Legii 304, privind organizarea judiciară.

Nu are importanță dacă președintele și premierul Dăncilă au discutat ieri despre OUG. Eu cred că n-au discutat. Președintele a chemat-o pe doamna Dăncilă la Cotroceni pentru ca opinia publică să observe lucrul acesta.

Acolo, în ciuda talentului și cunoștințelor aprofundate de franceză și engleză care i-au permis să găsească în discuțiile cu Juncker și Timmermans niște afirmații din care nu a apărut niciun cuvințel în comunicatul Comisiei Europene privind întâlnirea, deci bazându-mă pe acest talent al doamnei Dăncilă, eu cred că dânsa are dreptate, nu a dezinformat de data aceasta, chiar s-a discutat despre anul Centenar, despre președinția României în 2018 la UE și nimic despre respectiva ordonanță, care nu a putut fi pusă pe tapet de Liviu Dragnea din pricina problemelor cu Tăriceanu, cu ALDE, din cauza presiunii europene și pentru că dau înapoi mulți din PSD de la a mai face gesturi riscante, de aruncare în aer, așa cum își dorește Dragnea.

Citește și: VIDEO Accident transmis live pe Facebook - Un tânăr a murit în direct, alți doi au ajuns la spital

Domnul Iohannis a transmis în opinia publică, bazată pe zvon și pe impresie, că Dăncilă a renunțat la presiunile lui Iohannis să mai pună pe masă ordonanța. Asta este tactica domnului președinte. Mi se pare judicioasă„ a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu", în direct la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.