Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ în ALDE: Un lider al partidului îi cere DEMISIA lui Călin Popescu Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

E revoltă în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin! Unul dintre liderii formațiunii, Vasile Nistor, senator de Bacău, președinte executiv al ALDE, îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din cauza problemelor penale pe care le are.

În plenul Senatului, Nistor a spus că orice senator cercetat de DNA ar trebui să-și dea demisia. Nistor a oferit, concret, numele lui Tăriceanu, căruia i-a cerut demisia.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat, luni, lui Călin Popescu-Tăriceanu să îşi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului întrucât este "acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului".

"Îmi pare rău că nu este domnul preşedinte Tăriceanu (în sala de şedinţă - n.r.). Domnule Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală faţă de România să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât sunteţi acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. În orice ţară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalţi. Ca preşedinte al Senatului, ar trebui să daţi dovadă de consideraţie şi respect pentru românii care v-au votat şi v-au acordat încrederea", a spus Nistor, de la tribuna Senatului.

Citește și: Noua tehnologie prin care citești cărțile fără să le deschizi

În opinia sa, imaginea Senatului a fost "ştirbită" din cauza abaterilor şi a faptului că în funcţiile de conducere se regăsesc persoane care au dosare penale.

"Ceea ce se întâmplă în ţară şi numărul mare de protestatari îmi întăreşte convingerea că imaginea Senatului a fost în ultimii patru ani ştirbită din cauza unor grave abateri realizate de către colegii mei şi care nu ne fac deloc cinste. A venit momentul să demonstrăm că nu toţi suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetaţi sau au dosare penale şi din acest motiv consider că a venit momentul ca aceştia să demisioneze din funcţia de conducere deţinută la nivelul Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei", a spus Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.