Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu PSD: Ce devoalează din interiorul partidului

ctp cristian tudor popescu

Excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD aruncă România în trecut, în materie de civilizaţie politică, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta aseamănă ceea ce se întâmplă în PSD cu perioada comunistă.

Cristian Tudor Popescu spune că Valeriu Zgonea ar fi trebuit să demisioneze el singur din funcţiile de preşedinte executiv al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Chiar dacă nu a făcut-o, excluderea lui din partid seamănă cu ceva ce ar fi făcut Ceauşescu, sau Stalin, sau Lenin. „Noi, înainte să ne lovim de ideologii, de morală, de principii de tot felul, în ţara asta ne lovim de logica simplă. Şi trecem peste ea. Păi domnul acesta, domnul Dragnea, în data de 15 mai 2015, când s-a pronunţat condamnarea în primă instanţă, nedefinitivă, nu ca acum, când e definitivă, în acel moment a demisionat din funcţia de ministru şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD. Motivaţia domniei sale: recunosc că nu cunosc care a fost sau va fi motivarea deciziei, dar o respect", a declarat jurnalistul la Digi24.

Citeşte şi: Dragnea, despre propunerea ca Ponta să-i ia locul lui Zgonea: 'E pregătit pentru toate funcţiile'

"Va să zică acum ai o decizie definitivă, la doi ani cu suspendare, şi nu o mai respeţi. Şi acum spui că e nedreaptă. Deci e logic. Domnul Dragnea nu are nevoie să fie contrazis de domnul Zgonea, se contrazice el însuşi. Vă amintiţi ce am spus atunci? Este Ceauşescu când se ridică de la masă, în decembrie '89, înainte de final, se ridică de la masă, se duce până la uşă: Îmi dau demisia. Ca să strige din spate la el ăştia, Manea Mănescu, Bobu, Dăscălescu: Nu, tovarăşu', veniţi înapoi! V-am spus că aşa o să fie atunci, cu Dragnea? Că pleacă ca să revină? Ceea ce s-a şi întâmplat.

Citeşte şi: Ucraina, în pragul războiului: Se cere intervenţia armată în Odessa

Gestul de a-l da afară pe Valeriu Zgonea, să-l dai afară din calitatea de membru de partid asta este Ceauşescu - Dej - Stalin - Lenin - Kremlin. Pentru că nu există niciun motiv pentru care domnul Zgonea să fie exclus din PSD. Niciun motiv! Ce a spus? A spus: eu consider că trebuia să-şi dea demisia. Şi ce? A compromis în felul ăsta doctrina PSD? A afectat candidaţii la primărie? A afectat partidul? Nu. A spus: cred că domnul preşedinte ar fi trebuit să-şi dea demisia. O opinie de membru de partid. Cum să-l dai afară? Deci, darea afară a domnului Zgonea din calitatea de membru PSD este un lucru foarte nociv, urât şi care ne aruncă în trecut în materie de civilizaţie politică", a mai spus CT Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.