Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu îi ia apărarea selecționerului Mirel Rădoi, după eșecul cu Armenia: 'Poate să nască ceva cu adevărat extraordinar'

cristian tudor popescu

România a pierdut cu scorul de 3-2 în fața Armeniei, în partida disputată miercuri seară, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022. Tricolorii au evoluat în 10 din minutul 77, când România conducea cu 2-1. În acest context scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu are o poziție separată față de majoritatea comentatorilor sportivi. CTP este de părere că Mirel Rădoi a coordonat bine meciul, iar echipa națională are viitor sub coordonarea sa.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

„Tricolorilor lui Rădoi încă nu le vine să creadă

Am scris despre fotbal, despre fotbalul românesc, ani în șir – colecția ziarelor Adevărul și Gândul stă mărturie. De aproape un deceniu refuz să mai comentez evoluțiile echipelor românești, inclusiv Naționala, a cărei desființare am cerut-o la un moment dat.

Motivul? Indiferent de rezultate, altfel majoritar proaste și foarte proaste, aceste echipe nu jucau un fotbal care să ne trimită în lumea mare a soccer-ului european și mondial. Pe scurt, „n-aveau față”, criteriul esențial pentru subsemnatul, pe care nu pot să-l explic exact, vă rog să-l intuiți. Spun doar atât: în sport, când „ai față”, o înfrângere nu dă niciodată sentimentul ireparabilului, iar o victorie nu pare o baftă și o culme pe care n-o vei mai putea depăși. O echipă „cu față” aruncă o umbră mai mare decât un meci, oricare ar fi acela. Germania e cu noi în grupă. A crezut cineva, vreo secundă, în această lume, că după ce a fost măcelărită de Spania cu 6-0 în Nations League 2020, Germania nu ar mai putea deveni campioană mondială? A crezut cineva, vreo secundă, în această lume, că tot Germania, în 2014, la Mondiale, învingând Brazilia cu 7-1 a jucat un fotbal pe care nu-l va mai putea egala vreodată?

Fotbalul pe care Mirel Rădoi încearcă să-l construiască la echipa Națională are față. Numai că actualilor tricolori pur și simplu încă nu le vine să creadă în acest fotbal nou, orientat spre viitor, cu care vine Mirel Rădoi. Încă nu știu să fie cine le spune Rădoi că sunt.

Din jocurile meschine, fără viziune practicate de Națională în ultimul deceniu, nu putea să iasă nimic înalt. N-aveai cum să remediezi, să vindeci acele structuri tarate congenital.

În cazul înfrângerilor Naționalei lui Rădoi însă, sanabilibus aegrotamus malis, zice o veche vorbă latinească, „suferă de răuri curabile”. Iar apoi, acest organism viu, sănătos în constituție, poate să nască ceva cu adevărat extraordinar.

O promisiune pe care mi-o fac mie însumi: dacă Mirel Rădoi rămâne selecționer, voi privi și voi scrie din nou despre meciurile Naționalei.

P.S.

Ultima oră: incredibil, nemții pierd acasă, 1-2, în fața Macedoniei de Nord!! O mai fi având față Germania după meciul ăsta?”, a spus Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.