Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu, mesaj ciudat după victoria Simonei Halep cu Maria Șarapova: 'I s-au umflat mușchii pe picioare, păreau mai iuți și mai puternice'

ctp cristian tudor popescu

În meciul desfășurat sâmbătă seara, la Roma, Simona Halep a obținut una dintre cele mai importante victorii din cariera sa, victorie simbolică cu 4-6, 6-1, 6-4 în fața Mariei Șarapova. Unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, e de părere specialistul, și în tenis, Cristian Tudor Popescu, care a explicat momentele critice ale partidei:

"Este o mare victorie a Simonei. Aș pune-o în top 5 victorii ale carierei ei de până acum. A avut în față o jucătoare uriașă și la propriu și la figurat. Nu m-am așteptat. A fost ceva de domeniul supraomenscului ce a făcut Sharapova din punct de vedere fizic în acest meci.

După 10 ore petrecute pe teren în acest turneu, 4 meciuri de 3 seturi de peste două ore. Să reușești să mai faci un asemenea meci, la un asemenea nivel, așa ceva numai o campioană pur sânge poate să facă.

Cu atât mai mare este meritul Simonei, care după primul set a reușit să-și învingă frica. Când ai în fața un shooter la retur cum e Sharapova și care tactic a procedat perfect, care a căutat mereu să scurteze punctul și a riscat retur după retur, e greu.

După momentul discuției cu Cahill, în setul doi, când a servit, Simona a reușit un serviciu foarte lung, aproape de linie și cu efect și Sharapova l-a trimis în burta fileului. Simona și-a dus apoi degetul la cap și din clipa aia am știut că i-a dispărut frica de serviciu. Asta era principala ei problemă. A dominat-o apoi pe Sharapova.

Simona a câștigat meciul acesta cu capul și cu picioarele. Cu capul pentru că a reușit să-și înlăture spaima și presiunea pe care jocul hiper agresiv al Sharapovei o punea. I s-au umflat mușchii pe picioare, parcă a făcut pregătire fizică în ultima vreme și păreau mai iuți și mai puternice ca niciodată. A reușit o serie de lovituri decisive. În meciul acesta a contat fiecare minge pusă în teren. O victorie extrem de valoroasă și grea în carieră pentru Simona și care poate să-i dea un impuls de încredere și energie pentru finală și mai ales pentru Roland Garros.

Simona a rezistat foarte bine psihic, a făcut exact ce trebuie în astfel de momente. Nu trebuie să te relaxezi și să stai pe scaun cu prosopul în cap. În ultimă instanță meciul acesta a depins de serviciul Simonei. Câtă vreme acesta a fost atacabil, Sharapova a făcut puncte ușoare. Când procentajul la prima minge a crescut a reușit să facă pasul în față.", a spus CTP, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Vezi și: Simona Halep, the money maker: SUMA URIAȘĂ câștigată pentru calificarea în finala de la Roma

Finala de la Roma ce va fi jucată între Simona Halep și ucraineanca Elina Svitolina se va disputa duminică, de la ora 14:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.