Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: 'Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant, piscină, plajă!' (video)

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat vineri seară la Digi24 că în opinia sa relaxarea de la 1 iunie ar trebui să fie doar pentru cei vaccinați:

  • „Domnul Cîțu a dat termenul de 1 iunie pentru relaxare. Ăsta este un termen care a fost aruncat politic pentru a da un orizont cât de cât luminos pentru a câștiga simpatie din partea oamenilor. Este greu de crezut că până la 1 iunie se va realiza ce dorește domnul Cîțu. A înmuiat-o, da? E clar că nu se poate, a fost un heirupism luminos, însă ce se poate face? Cum poate fi valabil acest 1 iunie?
  • Acum suntem în situația în care oricine dorește poate să se vaccineze. Nici măcar nu mai așteaptă oamenii, cum am așteptat eu aiurea-n tramvai. Acum te vaccinezi imediat. Asta e foarte important, pentru că nu mai poți să spui ca acum două luni, că ți-ai făcut programare și nu te cheamă nimeni. Nu mai există această situație.
  • Până la 1 iunie, vaccinare cu toată lumea, cu preoții, cu profesorii, cu medicii de familie, pentru ca oamenii să se vaccineze. După 1 iunie, aș zice așa: cine dorește să meargă la restaurant, la cinema, la teatru, la sala de fitness, trebuie să fie vaccinat. Acesta nu este gest îndreptat împotriva drepturilor omului! Omul respectiv nu e legat și vaccinat, poate să se vaccineze, dar, la rândul lui, nu are dreptul să-mi interzică mie să mă duc la teatru pentru că el nu vrea să se vaccineze. Ăsta este principiul: libertatea ta trebuie să funcționeze, câtă vreme nu îmi reduce libertatea mea.
  • Era discriminatoriu când nu putea să se aplice asta. În aceste condiții de accesibilitate totală, într-o lună de zile, cine vrea să se vaccineze, se vaccinează. În acest sens se poate vorbi de 1 iunie.
  • După aceea, cu restricția asta. Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant! Am auzit de dreptul la muncă, la viață, la libertate, la educație, dar de dreptul omului la restaurant, la piscină, la plajă”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.