Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Dinu, Deputat PSD Giurgiu: 'IMM Invest nu este un sprijin real pentru antreprenori, ci doar o barieră birocratică în plus!'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina Dinu, Deputat PSD Giurgiu, susține că IMM Invest nu este un sprijin real pentru antreprenori, ci doar o barieră birocratică în plus, în criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

„Un alt proiect inițiat cu surle și trâmbițe de către guvern, Programul de sprijin IMM Invest, prezentat ca fiind cea mai amplă măsură de relansare a economiei românești, a devenit în sfârșit funcțional, după 10 zile de la eșecul grandios al lansării și după 43 de zile de stare de urgență, însă cu toate acestea nu aduce niciun folos imediat antreprenorilor.

În loc să primească sprijin financiar rapid și consistent direct de la stat, așa cum se întâmplă în foarte multe țări ale lumii, întreprinderile mici și mijlocii primesc în schimb, cu mare întârziere, doar garanții pentru credite pe care băncile decid dacă le acordă sau nu! Adică nimic benefic acum, exact în perioada în care proprietarii de afaceri au cea mai mare nevoie de resurse financiare!

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Prin această platformă, „Guvernul meu” a copiat din nou prost, în elementele esențiale, un proiect al PSD. Programul IMM Invest a fost lansat de PSD în 2017, prin OUG 110, care prevedea că antreprenorii se pot adresa băncilor partenere pentru un credit garantat de stat – 80% pentru investiții și 50% pentru capital de lucru. Băncile făceau evaluarea, iar ulterior dosarul era trimis la Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii - F.N.G.C.I.M.M. Astfel, solicitanții făceau un singur drum/demers, la bancă!

În varianta actuală a PNL, solicitanții merg și la bancă, dar sunt obligați să parcurgă și procesul înscrierii pe site-ul făcut de STS și administrat de SRI, a datelor/detaliilor despre afacerea lor, dar și ale companiilor partenere sau ale celor de care sunt legate prin acționariat. Mai mult, site-ul de înscriere al solicitanților, făcut de STS și administrat de SRI, în loc să simplifice, complică birocratic întregul proces.

Ideea principală și realitatea este că, în acest pompos Program IMM Invest, tot băncile decid, iar guvernul PNL nu asigură subvenționarea certă a dobânzii și a comisioanelor la credite acordate decât până la sfârșitul anului! După aceea, afacerea rămâne strict între bancă și firma client.

Iată un nou exemplu de eșec major al unui demers guvernamental ce ar fi trebuit să contribuie în mod determinant la ieșirea din criza economică națională și la relansarea afacerilor întreprinzătorilor autohtoni, grav afectați în această perioadă de stare de urgență”, se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.