Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Dinu, deputat PSD Giurgiu: 'Legi votate de PSD în Parlament pentru sprijinirea medicilor, populației și antreprenorilor'

arhiva personala
Elena Dinu

Cristina Dinu, deputat PSD Giurgiu, susține că Partidul Social Democrat continuă în Parlament măsurile de îmbunătățire a situației generale a României în această perioadă de stare de urgență, și, implicit, de sprijinire a românilor pentru a trece cu bine de actuala perioadă grea.

„Partidul Social Democrat continuă în Parlament măsurile de îmbunătățire a situației generale a României în această perioadă de stare de urgență, și, implicit, de sprijinire a românilor pentru a trece cu bine de actuala perioadă grea. Astfel, PSD s-a ținut din nou de cuvânt și a votat în Senat și în Camera Deputaților legile care sprijină în mod real personalul medical, populația și economia, demonstrând că politica se face pentru a rezolva adevăratele probleme ale oamenilor și societății, prin fapte, nu prin vorbe, așa cum procedează actuala guvernare.

În ultima ședință de vot final din Camera Deputaților, au fost adoptate formele finale și așteaptă promulgarea președintelui trei legi esențiale: Acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie, Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme, populație și fermierii afectați de secetă, precum și Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund, pentru protejarea pădurilor.

Citește și: Klaus Iohannis: 'După 15 mai românii nu mai trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere'

Legea pentru introducerea pensiei de urmaș pentru personalul medical căzut la datorie în lupta cu epidemia prevede un cuantum de 75% din salariu și se va aplica întreg personalului medical și auxiliar care participă la acţiuni medicale împotriva Covid-19. Membrii familiilor cadrelor medicale decedate beneficiază gratuit de asistență medicală și medicamente, precum și de scutire de la plata impozitului pentru terenul și clădirea de domiciliu.

Prin amendamente concise, am eliminat prin vot dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit din Ordonanța de Urgență a Guvernului Orban privind amânarea ratelor bancare. De această lege urmează să beneficieze inclusiv restanțieri, producătorii agricoli care au culturile afectate de secetă și firmele la care s-au diminuat veniturile cu 15% cauza crizei, nu cu 25% cum au prevăzut liberalii. De asemenea, a fost extins până la 25 octombrie termenul de plată pentru impozitul pe profit și se va acorda o bonificație de 10% tuturor firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit.

În ceea ce privește stoparea jafului din pădurile României, legea votată de PSD interzice de la 1 ianuarie 2021 orice export extracomunitar de bușteni, timp de 10 ani, indiferent că este cu sau fără coajă sau lemn rotund. Nerespectarea acestei legi se va pedepsi cu închisoarea de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Cristinei Dinu, deputat PSD Giurgiu.

V-am prezentat, așadar, preocupările noastre concrete din punct de vedere legislativ, pentru a corecta gafele și imobilismul guvernanților, care, după cum toți românii pot observa, se ocupă de cu totul și cu totul alte lucruri decât de adevăratele probleme ale cetățenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.