Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu, deputat: Pachet legislativ inițiat de PSD pentru susținerea familiilor și creșterea natalității

Facebook
Cristina Elena Dinu

Responsabilii guvernamentali ai PSD se află în faza de finalizare a pachetului legislativ pentru susținerea familiilor și creșterea natalității, transpus într-o serie de stimulente financiare menite să rezolve criza demografică traversată în această perioadă de România, transmite deputatul PSD Cristina Elena Dinu.

Acest program, aflat pe masa de lucru a Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, în colaborare cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prevede adoptarea a zece măsuri consistente pentru îmbunătățirea vieții tinerelor familii, precum și încurajarea acestora să devină părinți.

O primă hotărâre se referă la reducerea la 5% a TVA la produsele pentru copii, aplicabilitatea acesteia urmând să conducă la reducerea exponențială a prețurilor la laptele special pentru sugari, alimentele pentru sugari și copii mici (carne, pește, legume, fructe, condiționate pentru vânzarea cu amănuntul, în recipiente de maximum 250 grame), îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte pentru sugari, șervețele, scutece și scaune auto pentru micuți. Implementarea reducerii TVA destinată copiilor va fi urmărită cu celeritate de către reprezentanții instituțiilor abilitate ale statului, pentru ca magazinele să nu crească în mod artificial prețurile acestor produse, așa cum s-a mai petrecut în cazuri similare, deoarece este important ca proiectul să fie cu adevărat folositor familiilor cu copii.

Un al doilea punct vital al modificărilor legislative vizate prin acest pachet este lansarea unui program social de interes național în scopul prevenirii afecțiunilor apărute în timpul sarcinii. Denumit „Materna”, proiectul se referă la acordarea unui voucher în valoare de 2.500 lei viitoarelor mame, după a zecea săptămână de sarcină. Suma va fi folosită pentru consultațiile și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

Programul social de interes național de prevenție „Un copil, un zâmbet” este un alt punct de interes al pachetului legislativ elaborat de ministerul condus de doamna Gabriela Firea, oferind soluțiile adecvate în vederea decontării tratamentelor stomatologice ale copiilor. Ajutorul, în valoare de 1.500 de lei, va fi destinat copiilor între 10 și 17 ani cu probleme dentare, care au recomandări în acest sens de la medicul stomatolog.

Pentru a preveni abandonul școlar și părăsirea cursurilor încă de la vârste fragede, va fi lansat programul social de interes național de asigurare a cheltuielilor pentru educația timpurie „Educație pentru toți”. Acesta prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.500 lei lunar familiilor cu venituri de maximum 8.000 de lei lunar, care va putea fi folosit pentru achitarea serviciilor cu educația copiilor, grădinițe, creșe și after-school.

Adoptarea pachetului legislativ pentru susținerea familiilor și creșterea natalității are ca scop diminuarea declinului demografic fără precedent în care se află țara noastră și oprirea pantei descendente a natalității.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.