Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu, deputat PSD: Atacarea la CCR a legilor privind suspendarea plății ratelor bancare, un gest de iresponsabilitate al PNL

Facebook
Cristina Elena Dinu

Atacarea la Curtea Constituțională a României a legii adoptate vineri în ședința de plen online a Camerei Deputaților, care prevede suspendarea plății ratelor bancare, fără dobânzi și penalități, până la sfârșitul anului, pentru creditele luate de populație ori de IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus, constituie un gest discriminatoriu și antiromânesc al liberalilor, susține deputatul PSD, Cristina Elena Dinu, într-un comunicat transmis redacției.

”Îmi exprim dezaprobarea totală față de această acțiune iresponsabilă a PNL, care dovedește din nou disprețul guvernanților față de întreaga țară. Practic, după ce s-au opus adoptării acestor legi, PNL a atacat la CCR și a blocat astfel două legi inițiate de PSD și susținute de Pro România, ALDE și UDMR. Este vorba de legea prin care românii își pot amâna ratele la bănci și legea pentru acordarea unor facilități pentru contribuabilii operatori economici afectați de măsurile luate conform procedurilor impuse de declararea stării de urgență pe teritoriul României.

Atacarea la CCR a legilor votate de toate celelalte partide pentru sprijinirea economiei și a cetățenilor, arată clar că PNL e incapabil să treacă peste orgoliile politice, chiar și atunci când situația din țară este dramatică!

Proiectul de lege privind suspendarea ratelor la credite al PSD a corectat prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului Orban care, inclusiv în ultima variantă publicată în Monitorul Oficial, menține „dobânda la dobândă” pentru orice tip de credit, cu excepția creditelor ipotecare luate de persoanele fizice.

Consider că populația României și companiile autohtone au nevoie de sprijin masiv din partea statului, astfel încât să depășească cu bine această perioadă grea. În opinia mea, nimeni nu trebuie să profite de pe urma acestei pandemii pentru a-și crește profiturile, de aceea soluția corectă propusă de noi este cea mai avantajoasă: amânarea rambursării creditelor, la cerere, fără niciun cost suplimentar.

Propunerea legislativă inițiată de parlamentarii PSD urmărește susținerea mediului de afaceri prin implementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru încurajarea sectoarelor economice puternic afectate de reducerea activității în urma declarării stării de urgență. Între acestea se regăsește suspendarea, la cerere, a obligației de restituire a împrumuturilor și dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice și companii.

Actul normativ prevede ca obligația de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori se suspendă până la 31 decembrie 2020, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditului, fără costuri suplimentare. De asemenea, orice procedură de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la intrarea în vigoare a acestei legi, se suspendă până la 31 decembrie 2020. Debitorii vor avea posibilitatea de a trimite solicitările prin email ori prin poștă.

Este vorba despre o nouă lege inițiată și votată de parlamentarii PSD, prin intermediul căreia românii vor putea suporta mai ușor această perioadă extrem de dificilă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.