Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD Giurgiu: 'Parlamentul trebuie să facă lumină în afacerea plecării muncitorilor români în străinătate în plină stare de urgență'

Facebook
Cristina Elena Dinu

PSD va cere în Parlament constituirea unei comisii de anchetă pe tema plecării la muncă în străinătate a mii de români și mai ales a condițiilor în care s-au derulat aceste contracte, anunţă deputata PSD de Giurgiu Cristina-Elena Dinu, într-un comunicat transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

"Anchetarea acestei situații este motivată de faptul că decizia din Ordonanțele Militare privind exceptarea lucrătorilor sezonieri de la interdicția zborurilor aeriene către zonele roșii din Europa a fost preluată și în Hotărârea de Guvern privind starea de alertă.

Din această cauză, există îndoieli că Guvernul ar fi fost implicat în mod direct în această afacere dubioasă.

Este o realitate că autoritățile române nu au luat măsurile necesare pentru plecarea muncitorilor români în condiții de siguranță și nu au făcut o minimă verificare a contractelor și a condițiilor oferite de angajatorii străini, deși avea evident o obligație în acest sens, deoarece a organizat sistematic plecările.

Modalitatea de plecare, prin poduri aeriene, convoaie de autocare și trenuri speciale, nu ar fi fost posibilă în starea de urgență fără acordul, implicarea și organizarea instituțiilor române, de la cel mai înalt nivel.

Mai mult, ministrul Muncii a mințit și parlamentarii și populația când a spus că românii au plecat pe cont propriu, deoarece este clar că acestea s-au efectuat coordonat, prin firme de recrutare, majoritatea din Germania.

Ministrul Muncii a mai mințit și când a susţinut că sunt puţine reclamaţii comparativ cu numărul muncitorilor plecați, în realitate fiind sute de astfel de reclamaţii către autorităţile din Germania.

S-a dovedit și faptul că muncitorii români din Germania nu au nicio încredere în Ambasada României de la Berlin și au acționat cu plângeri cu precădere prin intermediul sindicatelor din Germania, nu prin autoritățile române care ar fi trebuit să le apere drepturile.

Pentru ca scenariul să fie complet, ministrul Muncii a făcut o vizită absolut degeaba în Germania, pentru a verifica condițiile în care muncesc românii acolo. Nu a venit cu niciun rezultat, nu a prezentat nicio soluție pentru a le rezolva problemele. Bani cheltuiți inutil din bugetul statului!

Îmi exprim încrederea că constituirea unei comisii de anchetă parlamentară va face lumină în aceste cazuri de abuz asupra românilor plecați la muncă în străinătate în timpul stării de urgență", afirmă Cristina-Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.