Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD: 'România nu poate deveni educată cu conducători analfabeți funcționali'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD Cristina-Elena Dinu afirmă că preşedintele Iohannis pare mult prea ocupat pentru a se ocupa de proiectul "România educată", în timp ce procentul de analfabetism funcţionat în liceele din România a ajuns la 42%.

"Rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, renumit psiholog, își exprimă public îngrijorarea din cauza faptului că avem în liceele românești 42% analfabeți funcționali. Această afirmație, dincolo de gravitatea situației în sine, ridică mai multe semne de întrebare societății noastre, inclusiv actualei clase politice.

Comisia națională care se ocupă de proiectul prezidențial „România educată” nu pare să funcționeze în realitate. Probabil președintele Iohannis a fost mult prea ocupat în acest an de conducerea incompetentului său guvern pentru ca proiectul său de țară să poată fi operaționalizat.

Deși situația educației naționale este disperată în acest final de an școlar atipic, iar subiectele date la evaluarea națională și la bacalaureat au fost mai degrabă simple, pentru a compensa lunile de școală pierdute, procentul de promovabilitate a fost unul destul de scăzut la ambele examene. Acest fapt susține teoria rectorului UBB, legată de slaba calitate a învățământul autohton.

Cei care au luat cu brio și note mari aceste examene de final de clasa a VIII-a și de liceu merită felicitări!

Pe de altă parte, trebuie ca societatea civilă, comunitățile din fiecare localitate în parte și clasa politică, poate mai ales clasa politică, să se gândească la viitorul tinerei generații sub aspectul a ce li se oferă acestor tineri care intră în licee sau care le-au absolvit cu succes.

Ce modele au acum cei care au luat Bac-ul cu rezultate foarte bune sau mai puțin bune? Ce văd ei când privesc spre cei care conduc țara și guvernul?

Aici este chestiunea spinoasă: nu văd nimic, doar incompetenți și analfabeți funcționali, campioni la gafe și greșeli. De la ministrul Educației, agramat și incapabil să lege o frază coerentă, la liderul liberal din Vrancea, cu nota 3,6 la română, la bacalaureat, de la premier, care bea whisky în timpul programului de lucru în plină criză a pandemiei, la președintele care-i face proști pe toți românii de-a valma...

Cam acestea sunt modelele de urmat pentru României!

Și atunci, la ce "Românie educată" să ne mai așteptăm în viitorul apropiat, mediu și lung?

Numai având grija de educația noilor generații avem grija de viitorul țarii!", afirmă Cristina-Elena Dinu, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.