Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu, deputat: PSD se pronunță în mod ferm pentru stoparea declinului demografic

arhiva personala
Elena Dinu

România are o reală problemă cu declinul demografic, iar acesta trebuie stopat în regim de urgență, până nu va fi prea târziu și vom ajunge într-o situație fără ieșire. În acest context, PSD va veni cu un set de măsuri concrete, în cadrul Strategiei Naționale pentru Demografie. Între dezideratele propuse sunt sprijinirea tinerelor familii, a celor cu copii şi a persoanelor ajunse la vârsta a treia, precum și elaborarea unui program guvernamental pentru construirea de creşe şi grădiniţe, de cămine pentru seniori, reabilitarea şi modernizarea spitalelor, dar şi investiţii în cercetare.

Din nefericire, România se află în topul clasamentului dezastrului demografic din Europa, iar studiile pe acest domeniu indică faptul că până în 2100 vom avea numai șase milioane de locuitori. În consecință, este evident că avem nevoie să acţionăm urgent şi eficient, cu măsuri dedicate pentru fiecare problemă și fiecare aspect al combaterii derapajului demografic accentuat cu care ne confruntăm.

PSD își propune să extindă la nivel național acțiunile de stimulare a sporului natural demarate la nivelul Capitalei de Gabriela Firea, respectiv programul de sprijinire a familiilor cu probleme de fertilitate, sprijinul pentru efectuarea analizelor medicale, îndeosebi în vederea depistării cancerului la sân. Acestea au avut rezultate pozitive, în doar doi ani de implementare, iar susținerea și promovarea lor în toată țara va avea, fără îndoială, efectul scontat privind stimularea familiilor de a avea copii.

Sunt convinsă că noul ministru al Familiei va lua în cel mai scurt timp măsurile necesare pentru încurajarea creșterii natalității, astfel încât să nu ajungem, nu peste mulți ani, într-o situație dezastruoasă din acest punct de vedere. În acest sens, statul trebuie să dinamizeze măsurile îndreptate spre sprijinirea tinerilor, atât de a-şi întemeia o familie, cât şi de a avea copii. Avem nevoie de creşterea natalităţii şi a sporului natural, de reconfigurarea pozitivă a demografiei, de măsuri stimulative pentru menţinerea tinerilor în ţară. Aceste deziderate pot fi atinse prin dinamizarea implementării politicilor şi măsurilor guvernamentale, mă refer la asigurarea unui număr îndestulător de locuri de muncă, precum şi prin accesarea mai consistentă a programelor Prima Casă şi Prima Maşină.

Consider că stoparea declinului demografic trebuie să constituie o preocupare pentru toate formațiunile politice, acest proiect național fiind vital pentru viitorul României, iar PSD va face toate demersurile în scopul obținerii succesului scontat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.