Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Gherasimov: România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE

Moldpres
Cristina Gherasimov

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, susține că România este principalul susținător al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul vizitei sale de lucru la București, la invitația ministrei afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, transmite IPN, relatează stiripesurse.md

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Cristina Gherasimov și Luminița Odobescu au discutat despre următorii pași în parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, s-a discutat și despre rezultatele recentei vizite la Bruxelles a viceprim-ministrei, în cadrul căreia a fost lansată prima etapă a procesului de evaluare a legislației Republicii Moldova cu cea a UE.

Au fost analizate modalitățile prin care Republica Moldova poate prelua și aplica în practică exemple concrete din experiența României în procesul de aderare.

„Fără îndoială, România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere. Relațiile noastre sunt mai puternice ca niciodată și vom continua să le aprofundăm în spiritul parteneriatului nostru strategic și a comunității de limbă, cultură și istorie”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Viceprim-ministra pentru integrare europeană a avut o întrevedere și cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele noastre în procesul de aderare. „Am subliniat că apartenența la marea familie a Uniunii Europene este prioritatea zero a autorităților de la Chișinău și vom munci în continuare astfel încât acest obiectiv să devină realitate cât de curând posibil”, a declarat Cristina Gherasimov.

De asemenea, oficiala a mulțumit pentru suportul necondiționat al României, inclusiv în obținerea votului pozitiv pentru lansarea negocierilor de aderare. „Am primit un mesaj ferm de susținere pentru parcursul nostru european, dar și asigurări că România va fi în continuare alături de Republica Moldova”, a mai declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.