Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Prună, deputat USR PLUS: 'Bucureştiul nu intră într-o situaţie de criză'

Facebook.com
Cristina Prună

Deputatul USR PLUS Cristina Prună, vicepreşedinte al Camerei, spune că Bucureştiul va avea buget local, unul realist, potrivit agerpres.ro.

"Consilierii USR PLUS din CGMB nu au votat proiectul de buget pentru anul în curs, propus de primarul general al Capitalei. Nu este vorba de un gest orientat împotriva cuiva, ci de unul de responsabilitate faţă de bucureşteni. Bucureştiul nu intră într-o situaţie de criză, dimpotrivă, sperăm că în forma finală bugetul va evita apariţia unor situaţii de criză", a scris Cristina Prună, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ea spune că, în ultimii ani, din opoziţie, USR PLUS şi Nicuşor Dan au criticat "tehnica "umflării" artificiale a veniturilor preconizate la bugetul local, practicată la acel moment de către administraţia Firea".

"Nu putem să facem noi azi ceea ce reproşam PSD acum un an. Am promis schimbarea, nu continuarea modului de guvernare locală al PSD. Nu ar fi corect şi nu am avea nicio scuză să repetăm reţete care au falimentat bugetul local al Bucureştiului. O proiecţie nerealistă a veniturilor înseamnă la final o lipsă de resursă pentru cheltuielile primăriei. Nu putem să riscăm să dăm din colţ în colţ peste câteva luni, întrebându-ne cum acoperim cheltuielile prevăzute, spre exemplu, pentru spitale. Este esenţial ca bugetul să fie aşezat de la bun început pe baze realiste, care să asigure un echilibru al veniturilor şi cheltuielilor. Am încredere că un astfel de buget va fi agreat, în perioada imediat următoare, printr-un dialog deschis şi onest între consilierii USR PLUS, cei ai PNL şi primarul Nicuşor Dan. Interesul bucureştenilor trebuie să primeze", a mai scris vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2021 nu a fost aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. S-au înregistrat 17 voturi "pentru" proiect, 22 "împotrivă" şi 14 abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.