Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Prună îl acuză pe Iohannis de 'plagiat': 'Preşedintele critică şi el exact ceea ce noi, USR, am criticat încă de când am văzut acest buget'

Getty Images
iohannis-klaus

Preşedintele Klaus Iohannis critică exact ceea ce a criticat USR încă de când bugetul pe 2019 a fost publicat pe site-ul Guvernului, a declarat miercuri deputatul USR Cristina Prună, afirmând că bugetul nu este realist şi va duce România în criză, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

"Declaraţia de astăzi (miercuri - n.r.) a preşedintelui este o declaraţie cu care USR a ieşit inclusiv de când acest buget a fost publicat pe site-ul Guvernului. Văd faptul că preşedintele critică şi el exact ceea ce noi, USR, am criticat încă de când am văzut acest buget. Am spus că se bazează pe o creştere economică ireală de 5,5%, în condiţiile în care INS a ieşit şi a spus că de fapt creşterea va fi doar de 4%, iar Comisia Europeană a spus că România va avea o creştere de 3,8%. Am văzut de unde se taie, se taie din bugetul DNA - 8%, din bugetul DIICOT - 15% şi se dă în tot felul de fonduri, se alocă mai mulţi bani şi către PNDL, acest program falimentar care am văzut foarte bine că nu a scos în niciun caz România din noroaie, ba mai rău, a adâncit-o cu proiecte total inutile, multe dintre ele supraevaluate, lucrări făcute de mântuială şi proiecte care nu îşi aveau rostul, terenuri de fotbal în pantă şi parcuri în mijlocul pustietăţii. Este genul de buget cu care ne-am obişnuit din partea majorităţii PSD-ALDE, care nu este unul realist şi care va duce România în criză", a spus Prună la Parlament.

Ea a adăugat că preşedintele Iohannis trebuie să analizeze foarte bine acest buget.

"Este un buget care poate duce foarte rapid în criză şi noi nu putem să ignorăm nici ceea ce se întâmplă la nivel internaţional, vedem că economia, inclusiv a Germaniei, dar şi a Italiei şi altor ţări a început să încetinească. Nu suntem independenţi, ne afectează ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi există riscul ca România, cu acest buget cu un deficit urcat la 2,75, să ne ducă foarte rapid către haos şi către criză", a menţionat Prună.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului urmează să ia o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, pe care o va anunţa public în zilele care vin, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului ţării, ci "bunăstării PSD".

"Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia încă o dată că bugetul pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginaţia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor", a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.