Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Prună: 'PSD nu a dorit introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor'

parlament vot camera deputatilor

USR reclamă că reprezentanţii PSD au refuzat, în Birourile permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Parlamentului proiectul Uniunii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, potrivit news.ro.

"Am cerut la şedinţa Birourilor permanente reunite introducerea pe ordinea de zi a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un proiect aflat în circuitul legislativ încă din anul 2017, este mult spus circuitul legislativ pentru că el se află de 4 ani într-un sertar, abandonat şi nu a fost pus niciodată pe ordinea de zi. Săptămâna trecută obţinusem un acord de principiu ca el să intre pe ordinea de zi a următorului plen reunit şi să facem, în sfârşit, un pas către eliminarea pensiilor speciale, să dăm un exemplu că pensiile speciale pot fi eliminate. Astăzi, la şedinţă, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Majoritatea toxică PSD nici măcar nu a dorit să supună la vot introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect al USR şi astfel el nici nu va figura pe agenda plenului reunit care va avea loc în următoarele săptămâni", a declarat, marţi, deputatul USR Cristina Prună, la Parlament.

Ea a adăugat că depunerea de către PNL a unui proiect pe aceeaşi temă va întârzia şi mai mult eliminarea pensiilor speciale.

"De cealaltă parte, am văzut că şi PNL a depus un astfel de proiect chiar ieri, neţinând cont de faptul că există deja acest proiect al USR. Noi credem că, din păcate, lucrul acesta nu va face decât să întârzie şi mai mult eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru că, procedural, ar trebui să existe o contopire a acestor două proiecte, ceea ce va întârzia foarte mult intrarea pe ordinea de zi a acestui proiect", a susţinut Prună.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Deputatul USR a menţionat că românii îşi doresc eliminarea acestor pensii.

"Cred că ar trebui să ne uităm foarte atent în zilele următoare ce se va întâmpla cu eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, pentru că am văzut că românii, indiferent dacă votează USR, PSD sau PNL sau alte partide politice, majoritatea îşi doresc ca aceste pensii speciale să fie eliminate, să nu mai avem un sistem de pensii inechitabil", a mai spus Prună.

Luni, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că a depus la Parlament un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale, că este "un întreg concurs de populism" între grupurile parlamentare şi a făcut un apel la Guvern să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema impozitării acestor pensii pentru "a nu se prelungi la nesfârşit" această dezbatere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.