Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Prună (USR) bagă bățul prin gard în criza prețului la energie: 'Plafonarea pretului, o aberație economică: nu va duce la nimic bun!'

Facebook
Cristina Prună

Deputata USR Cristina Prună susține că plafonarea pretului la energie reprezintă „o aberație” economică ce „nu va duce la nimic bun”. Ea susține că taxele trebuie scăzute și cei vulnerabili ajutați.

„Dimpotrivă, va duce la blocarea investițiilor în zona de producție a energiei. Iar de la 1 aprilie 2023, când va expira plafonarea, vom avea iar facturi explodate la energie.

Pe luna mai datele comunicate de Institutul de Statistică ne arată o creștere a prețului la gaze cu 86% ! Unde se duc banii ? Tot la stat prin TVA, prin producatorii de energie deținuți de stat și până la urmă prin creșterea prețurilor la toate produsele. Pentru că TVA-ul se aplică la toate produsele.

V-am mai spus că statul mi-a dat mie tarif social la energie. Unui parlamentar. Și nici nu pot renunța la el.

Măsurile reale erau cele de scădere a taxelor (TVA, accize, taxa de cogenerare) și ajutarea țintită a consumatorilor vulnerabili. Am depus încă din luna octombrie 2021 un proiect de lege pentru asta în parlament.

Vor continua cu această logică păguboasă, iar costurile le vom plăti noi toți mulți ani de acum înainte”, a spus Cristina Prună pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.