Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, despre protocolul PG- ANAF: 'Blocau, confiscau... Puneau lacătul și te înhățau și pe tine. În acel moment te terminai'

ion cristoiu

Protocolul dintre ANAF şi Parchetul ÎCCJ este încă un exemplu al bătăliei pentru putere în care românii sunt victime colaterale, avertizează Ion Cristoiu. Jurnalistul spune că inspectorii fiscali de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală semănau teroare printre firmele din România, potrivit mediafax.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

„ Această unitate era o unitate de comando ( DGAF, n.r.). A fost, că acum s-au mai potolit, spaima tuturor firmelor din România. Unu: prin această ordonanță era militarizată, cum să fie militarizată? Purtau arme, puteau controla orice mașină. Pe lângă aceasta, ei, inspectorii fiscali, erau detașați la parchete, 200 de inși, care, de fapt, ei sesizau și ei anchetau”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a afirmat în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că la baza semnării acestui protocol, prin care inspectorii fiscali de la ANAF făceau şi anchete, era o ordonanţă de urgenţă dată în 2013 de Guvernul USL, condus de Victor Ponta. El a atras atenţia că ANAF-ul avea dreptul doar să facă sesizări, nu şi anchete, iar DGAF şi-a subordonat, practic, Parchetul. În plus, la ANAF erau detaşaţi şi 200 de ofiţeri SRI.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

„Deci, iar avem o situație în care organul de sesizare, că ANAF-ul atât avea dreptul, să sesizeze. Domnule prin prezenta cutare, cutare noi constatăm... că este și infracțiune. Nu tot ce controla ANAF-ul era infracțiune. În acel moment deci aveam, ca și în cazul protocolului cu parchetul de către SRI, aveam de-a face cu o încălecare a parchetului de către această unitate. Dar având în vedere că era, potrivit recunoașterii publice de către domnul Ponta, și un protocol între SRI, că nu-ți vine să crezi, și ANAF prin care două sute și ceva de ofițeri SRI erau detașați la ANAF și ei erau inspectorii fiscali care se duceau, pe de-o parte la Parchet, iar pe de altă parte controlau”, a afirmat Ion Cristoiu.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

El a adăugat că “acest protocol servește celui care are această Direcție Generală Antifraudă și bănuiesc că premierului și actualei majorități”, dar nu atât Vioricăi Dăncilă, cât „şefilor ei”.

Ion Cristoiu spune că DNA devenise mic copil pe lângă DGAF, o adevărată maşinărie care distrugea afaceri şi destine. În opinia sa, puterea lui Victor Ponta prin acest protocol era mai mare decât a lui Traian Băsescu prin intermediul DNA.

“A te chema la DNA a ajuns... era, nu însemna nimic. Erai om de afaceri, te chema la DNA, mă rog, ieșeai de acolo arestat, nearestat. În momentul în care îți venea mașinăria asta... Și aveai o firmă, da, și aveai contabili și aveai portari și deodată veneau băieții cu niște jeep-uri, parcă erau în America latină, da, pac! Blocau, confiscau... Puneau lacătul și te înhățau și pe tine. În acel moment te terminai. Deci puterea lui Ponta prin acest protocol era mai mare decât a lui Traian Băsescu prin intermediul DNA”, a subliniat Ion Cristoiu.

“Și atunci noi în loc să facem, că acum e la modă, în loc să facem autostrăzi, noi asistăm, noi suntem toți românii victime colaterale a unor bătălii, că ei se bat, să nu uităm că Codruța Kovesi i-a lichidat, i-a scos din joc, pe Gelu Diaconu care era la ANAF, care a fost semnatar, pe domnul Tiberiu Nițu care a fost semnatar și pe domnul Ponta. Și, probabil, acuma îi vine rândul ei”.

Protocolul dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ANAF a fost semnat în anul 2013 de Tiberiu Niţu, în calitate de procuror general şi de Gelu Diaconu, preşedinte ANAF la acea vreme.

La capitolul II al protocolului, intitulat "Aspecte privind operaţionalizarea Direcţiei de combatere a fraudelor" se precizează că: Inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor îşi desfăşoară activitatea „prin detaşare în cadrul parchetelor pe posturi de specialişti economico - financiari”. Prin art. 3 litera C din Protocol s-au constituit echipe mixte de procurori/inspectori ANAF care urmau să procedeze “la valorificarea informaţiilor şi strângerea probelor privind comiterea unor infracţiuni”, ceea ce înseamnă că se ocupau de anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.