Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: 2014 aduce cu sine o premieră postdecembristă

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că alegerile prezidențiale de anul acesta se diferențiază de celelate alegeri de până acum. Potrivit jurnalistului, dacă până în 2014 la toate celelate alegeri s-a dat un vot negativ împotriva unuia dintre candidați, anul acesta asistăm la o premieră: dublul vot negativ. Argumentația sa se bazează pe faptul că strategia de campanie a celor doi candidați se bazează pe un vot negativ pentru oponent: Victor Ponta cere un vot împotriva regimului Băsescu, în timp ce ACL îndeamnă la vot împotriva lui Ponta.

Din 1990 pînă acum s-a votat doar împotriva cuiva. În 1990, 1992, 1996 s-a votat împotriva lui Ion Iliescu. Sau mai precis mobilizarea la vot n-a fost sub semnul îndemnului: Va fi bine dacă iese Emil Constantinescu președinte! ci sub semnul îndemnului: Va fi o nenorocire dacă iese Ion Iliescu președinte!
În 2000, în turul al doilea, a sunat goarna de alarmă: Votați-l pe Ion Iliescu ca să nu  iasă Vadim!
În 2004, Dreapta a lansat strigătul: Votați împotriva lui Adrian Năstase că altfel va fi dezastru!
În 2009, coaliția politico-mediatică Jos Băsescu! a îndemnat lumea să iasă la vot cu îndemnul: Dacă-l votați pe Traian Băsescu va și mai rău!
De 24 de ani ne plîngem noi, jurnaliștii, că-n turul al doilea se cere românilor să voteze împotriva cuiva și nu pentru cineva.
S-a numit asta vot negativ. 2014 aduce cu  sine o premieră postdecembristă: Dublul vot negativ.
Cine l-a urmărit pe Victor Ponta la cele două Paranghelii poreclite confruntări între cei doi candidați va fi sesizat efortul candidatului PSD de a-l identifica pe Klaus Iohannis cu Traian Băsescu, deși, între noi fie vorba se străduia să-l imite pe Traian Băsescu. Jurnaliștii deveniți chibiți electorali ai ACL nu știu, poate, că propaganda PSD-istă folosește sloganul: Votați ca să nu se mai continue regimul Băsescu!
La rîndu-i, Klaus Iohannis îndeamnă la vot împotriva lui Victor Ponta. Dacă Victor Ponta ajunge președinte – spune propaganda ACL – va fi un dezastru.
Ne confruntăm astfel în 2014 cu dublul vot negativ. Deși Traian Băsescu nu mai candidează, masele PSD-iste sunt chemate să voteze împotriva lui Traian Băsescu. Electoratul de Dreapta e chemat să voteze împotriva lui Victor Ponta”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.