DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristoiu aruncă bomba: Băsescu e vizat de Scandalul Truică-Andronic-Paul de România

TELEFON INTERCEPTARI

Actualul șef al Evenimentului Zilei (director onorific cu puteri executive), jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că fostul președinte al României e vizat de noua mega-anchetă a DNA privind restituirile cu terenuri în care sunt cercetați Dan Androic, patronul Evenimentului Zilei, Paul de România, Remus Truică și alți oameni de afaceri, avocați și oameni care au lucrat în Executiv.

Iată demonstrația lui care pleacă de la un pasaj din Jurnalul Elenei Udrea pe care îl deține și din care a extras un pasaj foarte interesant referitor la șeful Evenimentului Zilei și relația sa cu fostul președinte al România via Alina Bica:

”Cumplita ironie a sorții!
Ceea ce a făcut Evenimentul zilei sub conducerea lui Dan Andronic fac alte site-uri și ziare, preferate acum de Binomul SRI-DNA, pentru a dovedi că Dan Andronic e un dușman al poporului.
Lectura fragmentului ales pentru a convinge opinia publică de la noi că Dan Andronic e membru al Grupului Infracțional Organizat m-a făcut să zîmbesc.

Dacă te uiți la acest fragment ca un om liber și nu ca un om care a primit Ordin pe unitate, constați imediat că discuția dintre Dan Andronic și prințesa Lia nu susține cu nimic acuzația din Dosar, cea de implicare în Afacerea Ferma Băneasa. Nu știu ce-a făcut Dan Andronic în realitate ca așa zis membru al Grupului. Sigur e însă că el o aburește pe prințesa Lia. Practic el nu promite nimic concret, acționînd asemenea unui tip care vrea să scape de cineva fără a părea bădăran.
Fragmentul mi-a atras atenția printr-un amănunt. Ca și prima înregistrare, cea din 19 octombrie 2011, această a doua înregistrare e tot din 2011.

Vezi și: STENOGRAME. Printesa Lia si Andronic in cautarea 'omului potrivit' pentru revendicarea ilegala

Despre primul fragment scriam pe cristoiublog.ro la Gîndul de vineri, 11 decembrie 2015:
„Văzînd ziua cînd Dan Andronic era interceptat – 19 octombrie 2011 – am tresărit. La vremea respectivă, Dan Andronic era un soi de consultant politic neoficial al lui Traian Băsescu.
Așadar, Binomul SRI-DNA vrea să ne facă să credem că în 19 octombrie 2011 un apropiat al lui Traian Băsescu era interceptat în perspectiva unui Dosar din 9 decembrie 2015!
A unui dosar care avea să fie deschis abia peste patru ani!”

Lansam acolo ipoteza că, sub pretextul unei Afaceri de corupție, Dan Andronic a fost pus sub ascultare de Binomul SRI-DNA.
Faptul că și cel de-al doilea fragment e tot din 2011 mi-a amintit că văzusem ceva despre interceptarea lui Dan Andronic în Jurnalul Elenei Udrea.

Am mers la Jurnal și, surpriză! am descoperit următorul fragment:
„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. ”

Jurnalul a fost scris în 2012. Cu un an în urmă, înseamnă 2011. Așadar, Elena Udrea dezvăluie că Dan Andronic fusese ascultat în 2011 cu mandat cerut de SRI pe Siguranță națională și nu de DNA pe Corupție.

În 2015, Prințul Paul a depus o plîngere penală la DNA împotriva Grupului condus de Remus Truică pe motiv că l-au tras pe sfoară. În acel moment au ieșit la iveală înregistrările cu Dan Andronic pe Siguranță națională, înregistrări care conțineau și discuții despre Afacerea Ferma Băneasa ( ca să nu mai spun de discuții cu Traian Băsescu, cu politicieni, cu jurnaliști ( sigur și cu mine!) fără nici o legătură cu siguranța națională.

Întrebarea e următoarea:
Partea cu Afacerea a fost trimisă la DNA încă din 2011, iar DNA a ținut-o la sertar, în așteptarea momentului cînd Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni sau după Denunțul lui Paul, cineva de la SRI și-a amintit că Serviciul are în arhivă niște înregistrări cu Dan Andronic care ar putea fi probe în acuzarea directorului Evz?”, susține Ion Cristoiu pe blogul personal.

Vezi și: STENOGRAME incredibile dintre Truica, printesa Lia si alti membri ai grupului infractional

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.