Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu despre incuviintarile din Parlament: S-ar fi ridicat imunitatea si Fecioarei Maria

Analistul Ion Cristoiu face joi o analiza a "iuresului" incuviintarilor date de Parlament in ultimele zile atat pentru arestari preventive cat si pentru urmariri penale cerute de procurorii DNA in cazul a cinci demnitari: Ion Dinita, Ioan Adam, Mirecea Rosca, respectiv Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu. Cristoiu considera ca acest "iures" al incuviintarilor este doar o anomalie, "o manifestare de moment" in care "s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o".

"În doar două zile, Parlamentul a rezolvat, în materie se anticorupție, toate problemele nerezolvate de vreo jumătate de an. A fost un Bumbești Livezeni al ridicării imunităților atît de hotărît încît i s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o! Acest hei-rup parlamentar a scos din deontologi și deontoloage chiote de satisfacție", scrie Cristoiu pe blogul personal.

El este ironic la adresa aprecierilor dedicate lui Klaus Iohannis in urma acestor incuviintari, atat din presa cat si de pe scena politica. Cristoiu considera ca acest gest al Parlamentului se bazeaza mai mult pe "toane" de moment decat pe ratiune.

"S-ar putea crede, judecînd după odele puse la picioarele lui Klaus Iohannis, că Parlamentul, scena politică, România în general, a devenit peste noapte un spațiu al cinstei mai ceva decît catacombele în care primii creștini așteptau cîntînd să fie dați la lei.

Eu însă, care urăsc iureșurile moldo-valahe, considerîndu-le, alături de răscoale, rebeliuni, revolte spontane și manele, cea mai bună dovadă a toanei care ține loc rațiunii", a precizat Cristoiu.

El a salutat insa discursul presedintelui Traian Basescu de miercuri care lauda la randul sau gestul Parlamentului, insa subliniaza ca pana si Basescu a remarcat ca este doar o anomalie.

"Traian Băsescu a remarcat de îndată anomalia acestui iureș, chiar dacă doar a sugerat-o în discursul de la Cotroceni. Eu voi merge mai departe și voi spune că a fost vorba de o manifestare de moment. Cînd ecourile celui de-al doilea tur de scrutin se vor stinge, sunt sigur că parlamentarii și politicienii noștri vor reveni la vechile năravuri", conchide Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.