Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu dezvăluie o discuţie privată cu Traian Băsescu

basescu nebun

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirma săptămâna trecută că are o părere bună despre europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, pe care l-ar vedea chiar în fruntea social-democraţilor. Percepută de unii ca o manevră de destabilizare a PSD, afirmaţia lui Băsescu este considerată sinceră de jurnalistul Ion Cristoiu. Acesta aduce în sprijinul opiniei sale o discuţie privată cu fostul preşedinte.

Vezi şi: Pe cine ar fi preferat Traian Băsescu șef al PSD: Era o soluţie excepţională

"Traian Băsescu făcuse publică părerea sa bună despre un tînăr aflat de mai mult timp în conflict cu Conducerea. De aici s-a plecat pentru a se ajunge la ipoteza unei manevre prin care Traian Băsescu urmărise o lovitură politică. S-a stîrnit chiar și o mică tulburare în heleșteul nostru politic. Tot tărăboiul s-a zidit pe teza că Traian Băsescu n-avea o părere bună despre Cătălin Ivan, dar că, din nevoia de a zăpăci nițel PSD, elogiase un disident.

Realitățile stau diferit. Cu ceva timp în urmă, întîrziind nițel cu Traian Băsescu după un taifas la B1Tv, dînd curs unei tradiții a relațiilor dintre invitați și autorii de interviuri, a venit vorba de desemnarea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar nestatutar la ședința CExN.

Liviu Dragnea are în față un proces care se poate încheia oricînd cu o sentință de condamnare cu executare. Cum dracu! am exclamat eu, liderii PSD, politicieni hîrșiți, cu responsabilități față de soarta Partidului, au decis să fie conduși de cineva aflat cu pistolul la tîmplă. E ca și cum călătorii dintr-un Boeing s-ar lăsa pe mîna unui pilot care, din cînd în cînd, poate să-și piardă cunoștința. Poate să conducă avionul pînă la aterizare. Dar la fel de bine, poate să cadă cu tot cu avion.

Vezi şi: Răspunsul lui Cătălin Ivan pentru Traian Băsescu

Apoi, Liviu Dragnea, deși un bun politician și un bun manager de partid, are o imagine catastrofală ca Baronul baronilor locali. Au crescut între timp generații de alegători care vor altfel de politicieni decît cei întruchipați de Liviu Dragnea.

Nu se găsesc în PSD și astfel de oameni? am întrebat eu retoric, mergînd mai departe: De ce nu-l aleg pe Cătălin Ivan? Nu-l știu decît din presă, dar mi se pare un politician modern, europenizat, unul care pe un aeroport din Occident nu sare în ochi ca tip din Est.

Spre surprinderea mea, Traian Băsescu m-a confirmat. Avea și el o părere bună despre Cătălin Ivan, în care vedea, așa cum a zis la Adevărul Live, un lider PSD în stare să dea partidului o nouă față.

A mai zis Traian Băsescu ceva despre o femeie, dar avînd în vedere că e măritată, nu-mi pot permite să transcriu aici spusele sale despre relația dintre Cătălin Ivan și respectiva.

Așadar, Traian Băsescu – omul are o părere bună despre Cătălin Ivan. Sau mai precis, așa cum a ținut să-mi precizeze, fostul președinte Traian Băsescu are o părere bună despre Cătălin Ivan", scrie Cristoiu pe blog.

Vezi şi: Schimb de replici între Liviu Dragnea și Cătălin Ivan: Ce vor să facă cei doi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.