Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: 'E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu!'

revista presei

Evenimentul Zilei:

La Revizuirea Constituției, a surprins pe unii bătălia angajată de Crin Antonescu pentru ca în sistemul nostru democratic Parlamentul să-și recapete prerogativele față de un președinte tot mai puternic prin mandatul lui Traian Băsescu. A surprins, deoarece la vremea respectivă se știa că USL va avea drept candidat la președinție pe Crin Antonescu. Potrivit logicii românești – cine-n parte parte-și face! –, ar fi fost de așteptat ca liderul PNL de atunci să se bată pentru întărirea, și nu pentru slăbirea puterilor sale ca viitor președinte. Crin Antonescu era însă convins că autentica democrație poate fi proclamată într-o țară doar cand Parlamentul devine în fapt și numai pe hîrtie principala instituție a sistemului democratic... Crin Antonescu a surprins magistral păcatul de fond nu numai al lui Victor Ponta, dar și al liderilor politici de azi în mult controversata temă a Justiției. Supremația Parlamentului, conducerea României de către clasa politică, și nu de către sergenții majori mesianici fără s-o știe, apărarea libertăților individuale în fața tendințelor de a folosi lupta împtoriva corupției pentru abuzuri staliniste sînt adevăruri care trebuie spuse deschis de cei care cred în ele. Victor Ponta întruchipează perfect tipul politicianului care umblă cu fofîrlica. El ar vrea ca lucrurile să se schimbe, dar, dacă s-ar putea, să le schimbe alții pentru el, el continuînd să fie preocupat de apărarea propriei persoane. Interviul acordat (sambata lui Dan Andronic, n.r.) de Crin Antonescu ne-a făcut să ne amintim de spectacolele de inteligență și cultură care erau conferințele de presă și interviurile lui Crin Antonescu. Văzînd cine i-a luat locul – rațe mecanice, precum Klaus Iohannis, oportuniști, precum Cătălin Predoiu, cepe degerate precum Alina Gorghiu sau forfîrliciști precum Victor Ponta – nu poți să nu-ți spui: E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu!

Hotnews:

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a spus asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee, ca procesul de restituire a proprietatilor stagneaza in Romania. Kelemen Hunor, care efectueaza o vizita de trei zile in SUA, la invitatie Hungarian Human Rights Foundation (HHRF), a mai spus ca recenta condamnare a deputatului Marko Attila reprezinta inceputul unui proces periculos de restauratie, sub masca luptei anticoruptie, si a afirmat ca parteneriatul dintre SUA si Romania include, pe langa chestiunile de securitate, si problematica respectarii drepturilor minoritatilor. "De aceea, credem ca SUA trebuie sa continue sa acorde o atentie speciala la ce se intampla in Romania", a spus Hunor.

Digi24:

Viktor Orban a declarat într-un interviu că „ungurii sunt o specie pe cale de dispariție” și pentru adevărata suveranitate a Ungariei trebuie ca țara să-și intensifice activitatea prin concentrarea pe patru domenii: băncile, presa, energia și comerțul, mai ales cel alimentar. Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat afirmațiile liderului maghiar, precizând că declarațiile nu sunt decât „un exercițiu de politică magică”. „E un exercițiu de cultură politică magică, cum au numit-o autorii sud-americani, în care ceea ce îți închipui tu că se poate întâmpla repede, ca prin magie cu țara ta, sfidând logica, rațiunea, standardele obiective de dezvoltare se poate și întâmpla. Numind un vis, el devine și realitate. N-ar fi prima oară când ungurii, care sunt lideri politici, care sunt oameni inspirați, dar poate prea romantici, valsează într-un fel de pararealitate. Liderii maghiari îmbătați de fantasme au dat greș. Pe de altă parte, domnul Orban își dă seama că în Europa jocul acesta e tolerat. Nu în numele toleranței valorilor europene, ci în numele problemelor pe care le are Uniunea Europeană. Nu o să stea acum să ceară pedepsirea Ungariei. Orban este un lider versatil, este un lider plastic. A întins-o cu condamnarea la moarte și după aceea a revenit”, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.