Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, inspirat de Caragiale și Arghezi! Lecție pentru câinele său: 'Ce bine ar fi dacă în politică ar fi linsul ăsta pe mână. Iohannis te-ar pune premier'

bzi.ro
cristoiu

Modelul scriitorilor I.L. Caragiale sau Tudor Arghezi l-a inspirat pe jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu, care, aflat la Găgeşti, a încercat să aibă o discuţie despre starea de alertă cu căţeluşa familiei: „Ce bine ar fi dacă în politică ar fi linsul ăsta pe mână. Iohannis te-ar pune premier”.

Mari scriitori precum I. L. Caragiale sau Tudor Arghezi au găsit în animalele lor de companie partenerul perfect de dialog pentru chestiuni arzătoare la ordinea zilei. Arghezi l-a avut pe papagalul Coco, iar Caragiale un câine.

Modelul lor l-a inspirat pe jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu, care, aflat la Găgeşti, a încercat să aibă o discuţie despre starea de alertă cu căţeluşa familiei. Dar cum corectitudinea politică e la mare căutare şi, pentru a nu leza curentul şi adepţii săi, Ion Cristoiu a decis să nu-i mai spună câine căţelei, ci câinele care face căţei.

Odată stabilit al treilea gen al patrupedului, Ion Cristoiu, înarmat cu un scaun, o carte şi cu câinele care face căţei, a ieşit pe platoul de filmare. Adică în curtea casei, unde mai puţin celebrul patruped avea să fure din celebritatea stăpânului său, fie şi prin faptul că l-a dezamăgit. Nu a fost chip sa-l facă să înţeleagă că noul val de infectări e făcut din pix.

Lovită dur de pandemie, o țară prelungeşte cu trei luni 'starea de catastrofă'

Cum a doua oară poate să fie cu noroc, Ion Cristoiu a reluat filmarea cu câinele pentru ca nu cumva prelungirea stării de alertă să prindă patrupedul nepregătit. Şi i-a explicat că diferenţa între starea de urgenţă şi starea de alertă este egal pentru el cu a sta sau nu închis în cuşcă. Şi cum ieşitul din cuşcă presupune măsuri de precauţie, Ion Cristoiu nu i-a pus botniţă căţelului, aşa cum te-ai aştepta, ci o mască de protecţie.

„Ia să vedem cum îşi stă cu mască. Nu-i place nici ei, vedeţi ce gălăgie face? Deci dacă ţie nu-ţi place masca, nouă de ce să ne placă şi de ce să ne oblige ăştia să o purtăm?. Acum să-ţi explic. Starea de urgenţă e cea în care tu nu poţi să ieşi din cuşcă decât cu declaraţie pe propria răspundere. Starea de alertă este cea în care tu poţi să ieşi. Dar te poţi duce la păcănele, dar nu la Biserică, nu te poţi duce la restaurant, dar te poţi duce la terasă”, i-a spus jurnalistul căţelului.

Şi monologul a continuat, jurnalistul constantând cu surpriză că patrupedul, deşi nu a auzit de Raed Arafat, ştie să păstreze distanţa socială. A stricat poza când şi-a lins stăpânul pe mână, dar Ion Cristoiu a înţeles substratul:

„Parcă eşti ca liberalii când îl văd pe Klaus Iohannis, imediat fac chestia asta. Ce bine ar fi dacă în politică ar fi linsul ăsta pe mână. Vă imaginaţi, tot ducându-se la Cotroceni, sărind la Klaus Iohannis, uite aşa ar face. În primul rând că ar fi bătălie. Cine crezi că va fi cel mai tare? Rareş Bogdan sau Ludovic Orban? Ia să vedem, faci chestia asta şi după, dl. Iohannis o să te pună prim-ministru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.