Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu intră LA RUPERE, după loviturile primite de DNA: 'Prescrierea, şmecheria folosită de Koveşi pentru RĂFUIELI politico-mafiote ...'

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu face o analiză dură a loviturilor primite în ultima perioadă de Direcţia Naţională Anticorupţie: clasarea mai multor dosare grele. În articolul postat pe blogul său, Cristoiu susţine însă că totul nu este altceva decât o "manevră" prin care şefa DNA, "Laura Codruţa Kovesi  ascunde lupta anticorupţie pentru răfuieli politico-mafiote".

Citeşte şi: Previziuni ŞOC din partea bancherilor: Stabilitatea financiară, ÎN PERICOL

"Pe vremuri, prin iarmaroacele noastre niște șmecheri trăgeau pe sfoară publicul credul, pentru că era analfabet, cu spectacole de bîlci în care afară se publicitau chestii fantantastice, ne mai văzute, de la femeia cu barbă pînă la șarpele care se ștergea la gură după ce halea, iar înăuntru se găsea, după plătirea intrării, o banala amenajare de paie cu balegă. Astfel proștilor li se lua banul. DNA ne ia banul prin sumele uriașe scoase din buget pentru privilegiile unice în felul lor pe plan european ale procurorilor DNA, în frunte cu Codruța Kovesi. Ca și șmecherii din iarmaroace, procurorii DNA ne dau în schimb dezastre în materie de dosare prin care se investighează corupția." , scrie Ion Cristoiu.

"Dosarul Microsoft e un dezastru pentru DNA, pentru lupta împotriva corupției, pentru sănătatea morală a națiunii, un exemplu strălucit de transformare a unei instituții a cărei stare de esență trebuie să fie profesionalismul respectat în tăcere, într-o mașinărie de lansat artificii, de sunete și lumini, de produs gălăgie cu sclipici.

Te-ai fi așteptat ca dezastrul să cutremure societatea românească, să-i scoată în stradă pe TeFeLiști (în definitiv nu sînt ei gata să se prăjească pe altarul anticorupției!?), s-o oblige pe Codruța Kovesi să-și dea foc singură în Piața Publică și pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, să facă infarct de revoltă.

Mult mai important, te-ai fi așteptat ca victimele, toate din zona de foști demnitari și actuali lideri politici, să iasă în public pentru a cere demisia Suitei în copac, ba chiar s-o dea în judecată pentru terfelirea imaginii lor timp de trei ani și ceva. Nici una dintre victimele Codruței Kovesi în dosarul Microsoft n-a lăsat impresia că are de gînd să nu se lase, să moară de gît, cum se spune, cu Lulutza.", adaugă ziaristul.

Citeşte şi: Anunţul MOMENTULUI: Ce beneficii primesc românii cu venituri SUB 2.500 de lei

Jurnalistul are însă un scenariu şi mai surprinzător. Cristoiu susţine că ar mai fi dosare care vor fi clasate, rând pe rând.

"Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a obligat DNA să urgenteze dosarele lui Gabriel Oprea în cazul Gigină și al lui Tiberiu Nițu, în cazul folosirii antemergătorului. La vremea respectivă cele două dosare au fost instrumentele prin care cei doi au fost scoși din joc. DNA știind asta, știind că totul a fost doar un pretext de răfuială politico- mafiotă, ar fi trebuit să încheie de mult cele două dosare pe motiv că fapta nu există.

Asta ar fi însemnat recunoașterea c-a deschis cele două dosare din motive strict politice și mafiote (Tiberiu Nițu trebuia înlocuit cu Augustin Lazăr, sluga de la poarta casei din Sibiu a lui Klaus Iohannis). Dacă dosarele vor fi clasate pe motiv de prescriere a faptei, nu se va putea spune că DNA a comis abuzuri.

Fiind vorba de dosare grele și procurorii fiind ocupați și cu alte dosare, nici nu s-a simțit cînd a trecut timpul și a venit prescrierea! Șmecheria cu prescrierea e manevra descoperită de Codruța Kovesi pentru a ascunde cruntul adevăr: Lupta împotriva corupției în varianta DNA e practic un pretext de răfuieli politico-mafiote.", a conchis Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.