Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Iohannis se dorește un iliescian președinte pentru liniștea noastră

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu continuă să îl critice pe Klaus Iohannis după discursul acestuia din plenul CSM pe tema justiţiei. Potrivit lui Cristoiu,  avertismentele preşedintelui privind riscurile asumate de Justiţie în lupta împotriva corupţiei nu sunt binevenite deşi sunt corecte, având în vedere că mesajul său are o însemnată valoare politică.  Jurnalistul mai consideră că un motiv în plus pentru ca Iohannis să nu fi transmis un astfel de mesaj era chiar faptul că discursul său rezonează cu preocupările premierului Victor Ponta şi ale liderilor PSD în materie de justiţie.

Concluzia lui Ion Cristoiu este că preşedintele Klaus Iohannis a vrut ca discursul său să fie receptat de corupți și de acoliții lor din presă drept un mesaj de punere a Justiției cu botul pe labe, asta deoarece Iohannis "se dorește un iliescian președinte pentru liniștea noastră".

Citeşte şi: Cristoiu descifrează „secretoșenia” întâlnirilor Iohannis-Ponta

"Indiscutabil, avertismentele lui Klaus Iohannis privind riscurile asumate de Justiție în lupta împotriva corupției sunt corecte.Nu însă și binevenite... Votul din 16 noiembrie 2014 n-a fost unul în favoarea lui Klaus Iohannis, ci unul în defavoarea lui Victor Ponta. Dacă în turul al doilea s-ar fi clasat Ceasul de la Universitate, România ar fi avut marele avantaj de a beneficia de ora exactă de la Cotroceni, pe post de Greenwich de București...

Mesajul lui Klaus Iohannis la CSM a avut semnificația unei prezentări a Programului  prezidențial în materie de Justiție. Acest fapt, dar și momentul ales – la nici două săptămîni de la preluarea președinției – dau Mesajului o însemnată valoarea politică. Opinia publică, presa, clasa politică n-au văzut în el Metafizica lui Aristotel, un text filosofic pentru ale cărui nuanțe se scriu biblioteci întregi, ci un text eminamente politic, exprimînd o poziție categoric politică a președintelui României față de felul în care Justiția se implică în lupta împotriva Corupției. Dan Andronic și alți susținători ai intervenției lui Klaus Iohannis s-au străduit să demonstreze, transformați în exegeți johannisieni, că Discursul e rotund, că îmbrățișează și aprecierea Justiției. Repet, Klaus Iohannis n-a venit la CSM pentru a da publicității un eseu despre locul și rolul Justiției în societatea românească de azi. El a venit pentru a prezenta principalele sale exigențe față de Justiție, considerate drept comandamente ale societății momentului actual față de Justiție.

Fără a sufla un cuvînt despre locul și rolul Justiției în eradicarea corupției la nivel înalt, Klaus Iohannis a găsit de cuviință să atragă atenția Justiției asupra unor posibile abuzuri în lupta împotriva Corupției.

E însă, în acest moment, îngrijorarea numărul unu a societății românești față de Justiție apariția în presă a stenogramelor din dosare?

Nu cred

Îngrijorarea numărul unu a societății românești față de Justiție e posibilitatea ca anchetele împotriva marilor corupți, condamnarea marilor corupți să fie intimidate de plecarea de la Cotroceni a lui Traian Băsescu și venirea unui președinte care candidat în numele a două partide – PNL și PDL – interesate în revenirea României la toleranța față de corupția la nivel înalt.

Problema pericolului întruchipat de apariția în presă a unor documente din dosarele de corupție există, dar ea nu e în acest moment decît preocuparea liderilor PSD și a televiziunilor de propagandă ale Executivului.

Cîtă vreme ea face preocuparea de căpetenie a premierului Victor Ponta, măcar de dragul echilibrului în statul român, Klaus Iohannis n-ar fi trebuit s-o pună în Mesajul de la CSM, Mesaj de debut al programului său în materie de Justiție.

Poate mai tîrziu, cînd ne-ar fi convins de atașamentul său față de cauza anti-corupției, sau cînd românii ar fi ajuns la concluzia că-n România Corupția e în agonie, poate atunci nuanțările lui Klaus Iohanis și-ar fi avut rostul.

Că a vrut sau nu (eu cred că a vrut, deoarece Klaus Iohannis se dorește un iliescian președinte pentru liniștea noastră), Discursul de la CSM a fost receptat de corupți și de acoliții lor din presă drept un mesaj de punere a Justiției cu botul pe labe. Salvele de laude trase de Antena 3 mi se par din acest punct de vedere semnificative.

Artileria corupților din România a sesizat cu maximă exactitate adevărata semnificație a Mesajului dat Justiției de către noul Președinte al României: Fii mai delicată cu corupții!", a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.