Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Ponta nu a cedat, urmează şantajul la Oprea

După o perioadă în care mai mulţi analişti îl dădeau pe Victor Ponta ca plecat din funcţia de prim-ministru, acesta s-a întors din concediu şi a anunţat că nu renunţă la şefia Guvernului. Jurnalistul Ion Cristoiu, un înverşunat critic al "Binomului SRI-DNA" şi al preşedintelui Klaus Iohannis, afirmă că premierul nu a cedat şantajului făcut prin intermediul justiţiei, motiv pentru care adversarii lui Ponta vor trece la faza următoare: şantajarea lui Gabriel Oprea.

"Pe parcursul interviului, Victor Ponta a precizat de cîteva ori în ce condiții ar demisiona:

'Realizator: Liberali, analişti, foarte multă lume, chiar şi oameni din PSD, să ştiţi, discutau despre faptul că vă întoarceţi şi poate cedaţi într-un fel şi vă daţi demisia. Ce dați?

Victor Ponta: Nu cedez.

Ionela Năstase: În ce condiţii aţi ceda?

Victor Ponta: Am spus de vreo o sută de ori, mai spun şi a 101-a oară. Dacă nu mai am sprijinul coaliţiei PSD-UNPR-ALDE, normal…'

Așadar, potrivit lui Victor Ponta, plecarea sa din funcția de premier, care înseamnă și căderea Guvernului, pentru a se forma un Guvern PNL, depinde de soarta Coaliției. Altfel spus, de Gabriel Oprea, al cărui partid, UNPR, are suficienți parlamentari pentru a face o nouă majoritate și, lucru important, e condus militărește de către General.

Dacă în cazul altor partide, o decizie precum plecarea din actuala Coaliție de guvernare, ar presupune, totuși, o minimă consultare a organismelor de conducere colectivă, în cazul UNPR Gabriel Oprea n-are nevoie să se consulte cu nimeni. Nici măcar cu el însuși.

Dacă Operațiunea Totul pentru Guvernul Meu va merge mai departe și n-are cum să nu meargă, cîtă vreme Binomul SRI-DNA n-a ezitat să folosească Justiția pe post de femeie de serviciu, atunci în perioada următoare ținta Poliției Politice a Președintelui va fi Gabriel Oprea. Cum și cu ce va fi șantajat Gabriel Oprea?!", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.