Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, replică pe tema banilor încasaţi în trustul Intact: 'Am câştigat chiar foarte prost'

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost unul dintre cei care au criticat campanie de autovictimizare a Antenei 3. În replică, Mihai Gâdea a prezentat la Sinteze zilei sumele încasate de Cristoiu în anii în care colabora cu trustul Intact. Deranjat de faptul că sumele au fost caracterizate ca fiind "uriaşe" de mai multe organe de presă, Ion Cristoiu explică, într-o reacţie pentru stiripesurse.ro, că lucrurile nu au stat deloc aşa.

Vezi AICI sumele prezentate de Mihai Gâdea!

"Dacă vă uitaţi cu atenţie la acea sumă, veţi constata că am câştigat chiar foarte prost. E vorba de patru ani în care am scris în fiecare zi la Jurnalul Naţional, am avut în fiecare seară emisiune timp de patru ani şi o emisiune duminica, un interviu, şi o colaborare cu săptămâna financiară. Au mai dat povestea asta. O ştiu, e fumată. (...) Am 70 de ani, mă numesc Cristoiu, scriam în fiecare zi", a declarat Ion Cristoiu, care a explicat că la acel moment şi salariile în presă erau la nivelul maxim de dinaintea crizei.

"Ei nu au pus o întrebare: Dacă era aşa de bine, de ce am plecat? Am plecat pentru că nu voiam să fiu într-o gaşcă care se înscria în coaliţia mediatică 'Jos Băsescu!'. Eu nu mă înscriu în nicio coaliţie. În 2009, când am văzut că e o coaliţie politico-mediatică, din care făcea parte şi trustul Antena, şi criticile mele, pe care le consideram sincere şi corecte, la adresa lui Traian Băsescu erau folosite în scopuri politice, am plecat. Am plecat şi nu m-am dus la o altă televiziune. Am stat pe tuşă", a mai declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai explică faptul că în perioada colaborării cu trustul Intact nu a lucrat cu Voiculescu, ci doar cu Oancea şi Tucă. "E o chestiune forţată. Eu prestam o muncă. Nu mi-a făcut nimeni cadou nişte bani", mai spune jurnalistul.

Întrebat dacă în contractele de colaborare nu au existat clauze de confidenţialitate cu privire la remuneraţie, Cristoiu a răspuns: "Eu când semnez contracte nu mă uit... pe mine mă interesează numai ce trebuie să fac." Cât despre strategia adoptată de Antena 3 în lupta cu ANAF, Cristoiu a tras concluzia: "Rămân în continuare convins că au jucat o piesă de teatru. Cel mai amuzant mi s-a părut faptul că, după toată povestea cu libertatea de exprimare, ei continuă emisia."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.