Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu: Revocarea CNE, o manevră pentru a-l scăpa de plagiat pe ministrul Tobă

Plagiat

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a decis joi revocarea Consiliului Naţional de Etică, organism care dă verdictul în cazurile de plagiat în care sunt implicaţi demnitari. Consiliul i-a scăpat în trecut de acuzaţiile de plagiat pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea, iar mutarea ministrului Curaj a fost percepută ca un act revoluţionar, menit să asigure o dreaptă judecată pe viitor. Nu de aceeaşi părere este jurnalistul Ion Cristoiu, care vede în gestul ministrului o tergiversare a cazului de plagiat a ministrului Internelor.

Vezi şi: Decizie radicală a ministrului Educaţiei: Consiliul care l-a scăpat pe Ponta de plagiat, REVOCAT

"Adrian Curaj anunță în cadrul unei conferințe de presă extraordinare desființarea CNE. (...) Pe 11 decembrie 2015, potrivit anunțurilor făcute de Minister pînă acum și declarațiilor lui Dacian Cioloș, urma să fie ședința CNE care să dea un verdict în cazul Tobă. CNE s-a desființat. (...) Dacă CNE nu era desființat, vineri, 11 decembrie 2015, peste o săptămînă, deci, soarta lui Petre Tobă s-ar fi lămurit o dată pentru totdeauna. Sunt convins că verdictul ar fi fost de Plagiat. Asta ar fi însemnat o lovitură mortală dată Înalților Protectori ai lui Petre Tobă: Klaus Iohannis și Serviciiile Secrete.

Vezi şi: Ministru în Guvernul Cioloş, acuzat de PLAGIAT în teza de doctorat

Prin desființarea CNE, Petre Tobă e salvat! Din cîte se vede, în luna ianuarie 2016 vom avea un mecanism, evident, după consultări cu tot felul de foruri. Pînă în ianuarie 2016 – a se vedea că nu e o dată precisă! – Cazul Tobă e uitat. Vin sărbătorile de iarnă și o dată cu ele sarmalele. Iar sarmalele, grele la stomac, aduc cu ele uitarea! Să mai spună cineva că-n regimul Iohannis nu se face Un altfel de politică. Un alt fel de banditism, adică", scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: Ce spune Dacian Cioloş despre plagiatul lui Petre Tobă: 'Vă promit'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.